web analytics
Sunteți aici

Uniprest Instal din Mureş face 30 mil. euro din distribuţia de instalaţii

Compania Uniprest Instal din Târgu-Mureş, care operează nouă depozite regionale, a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 140 mil. lei (30 mil. euro), in crestere cu 12% fata de anul anterior.

”Principala noastră activitate este distribuţia naţională a produselor HVAC: heating-ventilation-air conditioning. Aici ne referim la toate produsele de instalaţii necesare sistemelor de încălzire –  apă, gaz, sanitare – dar şi la produse noi, cum ar fi cele care folosesc energia verde”, spune Eniko Peter, managing director al Uniprest Instal.

Povestea companiei a început să se scrie în 2009, în perioada de imediat după criza declanşată în 2008. Iniţial, a fost o firmă antre­prenorială din Târgu-Mureş, născută dintr-o oportunitate locală, care, ulterior, a fost preluată de grupul olandez Rensa. „Grupul Rensa este alcătuit din mai multe societăţi din Olanda şi Germania, care se ocupă cu distribuţia de produse pentru instalaţii termice, apă, gaz şi sanitare şi serviciile logistice aferente, spune executivul local.

În România, firma Uni­prest Instal comercializează tot ce ţine de instalaţii termice, apă şi gaz. Portofoliul firmei cuprinde peste 7.000 de arti­co­le, iar principalele grupe de produse pe care le co­­mercializează sunt: centrale pe gaz / cazane pe com­­bustibil solid, încălzire în pardoseală, radia­toa­re, pompe, panouri solare, ţevi de cupru, multi­­strat, polietilenă, polipropilenă şi fitingurile complementare. Produsele sunt disponibile prin depozitele proprii deschise în ţară.

”Sediul central este la Târgu-Mureş, unde, în urma unei investiţii de 5,5 milioane de euro, am inaugurat anul trecut noul nostru centru logistic, cu o suprafaţă de 13.000 mp. În timp, ne-am dezvoltat o reţea naţională de distribuţie care include 9 depozite regionale în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Sibiu, Deva, Baia Mare şi Iaşi, acesta din urmă fiind deschis cel mai recent, luna trecută.”, au spus oficialii companiei. Partenerii companiei au po­si­bi­li­tatea să ridice mărfurile co­man­­­date direct din aceste de­po­­zite sau să primească co­men­­­­­zile în maximum 24 de ore prin logistica pro­prie Uniprest Instal.

De partea cealaltă, furnizorii sunt firme din Europa sau de pe pieţe din afara Bătrânului Continent. În România nu există producţie pentru produsele comer­cia­lizate de Uniprest Instal, aproape toate produsele fiind im­portate din UE, explică Eniko Peter. Ea adaugă că în perioada 2014- 2019, piaţa a crescut constant în fiecare an.

Acţionarul companiei locale este din 2010 grupul olandez Rensa, fondat în 1953, şi în continuare o afacere de familie. Acesta a început ca o firmă locală de comerţ de produse tehnice. În perioada de început, s-a specializat în produse de încălzire şi ventilaţie şi, dintr-o firmă locală, a devenit, treptat, una naţională, în prezent fiind al doilea jucător pe piaţa din Olanda. Din 1999 a început dezvoltarea internaţională prin achiziţia a trei societăţi din Germania specializate tot pe instalaţii, azi acestea fiind integrate sub denumirea de DEWEtech. Din 2010, şi-a diversificat portofoliul prin achiziţia de firme specializate în produse sanitare, panouri fotovoltaice etc. Grupul are peste 1.400 de angajaţi şi peste 700 mil. euro cifră de afaceri, spune managerul român.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW