web analytics
Sunteți aici

Antre­prenorul Florin Herbai a făcut afaceri de 35 mil. euro cu producătorul de lactate Simultan

Producătorul de lactate Simultan, deţinut de antre­prenorul român Florin Herbai, a înregistrat o cifră de afaceri de 166 mil. lei (35 milioa­ne de euro) în 2019, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, însă profitul a scăzut cu 87%, până la 370.000 de lei (circa 78.000 de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Compania are o unitate de pro­ce­sare a laptelui crud la Sânpaul şi una la Or­ţişoara, conform cel­or mai recente da­te depuse la Auto­rita­tea Naţională Sani­tar-Veterinară şi pen­tru Siguranţa Ali­men­telor (ANS­VS­A), în care lu­crează 240 de persoane, po­trivit datelor publice.

Capacitatea teh­nică de procesare a companiei este de circa 400.000 de litri pe zi, conform celor mai recente date. Compania produce caşcaval, lapte, smântână, dar şi iaurt sau chefir. Produsele sub brandul Sim ajung în magazine din vestul şi sudul ţării, însă Simultan reali­zează şi mărci private pentru mai mulţi retaileri, care sunt distri­buite la nivelul întregii ţări.

Simultan lucrează în principal cu ferme din România, din Timiş şi Arad, iar în timpul iernii achiziţionează lapte şi din Ungaria, în lap­tele pe care îl pro­ce­sează compania pro­venind 100% din Ro­mânia, conform da­telor furnizate an­te­rior de oficialii com­paniei.

Familia Herbai a început de la zero afacerea Simultan în 1996 şi la început procesa circa 300 de litri de lapte zilnic. Între timp, în loca­litatea Orţişoara, familia Herbai a mai dezvoltat şi compania Lactate Bicos, cu afaceri de 12 milioane de lei în 2019 şi peste 50 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW