-2.3 C
Cluj-Napoca
luni, ianuarie 20, 2025
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de rulmenţi Schaeffler din Braşov a bifat o creştere de...

Fabrica de rulmenţi Schaeffler din Braşov a bifat o creştere de 8% în primul semestru

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 14,4 mld. euro şi aproximativ 88.000 de angajaţi în întreaga lume, a re­a­lizat în primul semestru din acest an o creş­tere cu 8% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru a doua parte a anului în curs, oficialii Schaeffler România estimează o scădere cu 10% a afa­cerilor comparativ cu perioada similară din 2019, pe fondul scăderii comenzilor pri­mite de la clienţii companiei, potrivit Ziarului Financiar.

”Aceste estimări au la bază atât comenzile primite din partea clienţilor noştri, cât şi evoluţia economiei mondiale conform prognozelor actuale, dar şi proiectele noi pe care Schaeffler Romania le-a planificat şi le va demara în perioada următoare. Anul trecut am inaugurat cel de-al doilea centru de cercetare-dezvoltare al companiei, iar pentru anul viitor ne propunem să inau­gurăm o nouă hală de producţie, care era planificată de ceva timp. Proiectele importante au rămas conform planurilor şi suntem bucuroşi că vom putea continua strategia noastră de dezvoltare pe plan local”, au declarat oficialii Schaeffler România, citaţi de ZF.

Compania Schaeffler România a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 2,55 mld. lei (aproximativ 540 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Com­pania a înregistrat anul trecut o pierdere de peste 28 mil. lei (5,9 mil. euro), de la un câştig net de aproximativ 53 mil. lei (11,4 mil. euro) obţinut în 2018, conform datelor publice. Schaeffler România a avut anul trecut un număr mediu de 4.707 angajaţi, cu 73 de persoane mai mult faţă de anul precedent. În prezent, Schaeffler România a ajuns la apro­ximativ 5.000 de angajaţi, iar până la finalul acestui an este planificată doar înlocuirea plecărilor din companie.

”Au fost câteva segmente de producţie oprite temporar pe perioada stării de urgenţă, ca în multe alte companii din indus­trie, în special cele care livrează în sectorul automotive, însă cu celelalte segmente – aproximativ 85% dintre angajaţi – am continuat activitatea. Mai mult, într-un timp extrem de scurt, de ordinelor zilelor, am extins programul de home office pentru zeci, chiar sute de angajaţI, din departamentele indirecte”, au mai spus oficialii companiei din Braşov.

Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, com­ponente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale.

Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

”Pe partea de automotive s-a simţit imediat efectul pandemiei, practic toţi clienţii noştri au oprit producţia, astfel că am fost nevoiţi să procedăm şi noi la fel. În schimb, pe partea de industrie nu s-a resimţit foarte puternic efectul pandemiei, zona aceasta fiind mai favorizată, deoarece foarte multe guverne sprijină în continuare proiectele de surse de energie regenerabilă sau nepoluantă. Astfel, putem beneficia în continuare de multe proiecte alături de clienţii noştri, precum cei care activează în industria energiei eoliene, lucru care susţine în mod esenţial activitatea companiei în această perioadă dificilă”, au precizat reprezentanţii companiei.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments