6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALOmul de afaceri Ioan Tecar din Dej a bătut palma cu E.ON...

Omul de afaceri Ioan Tecar din Dej a bătut palma cu E.ON Energie pentru o centrală fotovoltaică de 1 mil. euro

Samus TEC Dej, producător de beton şi constructor de drumuri, a semnat un parteneriat strategic cu E.ON Energie România, în valoare de circa un milion de euro, pentru construirea unei centrale fotovoltaice care va acoperi anual 8-10% din necesarul de energie electrică al companiei controlate de Ioan Tecar. Centrala va avea o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile.

”Am investit continuu în utilaje tehnologice moderne, cu fluxuri de producţie integrate, capabile să realizeze produse la standarde internaţionale, prietenoase cu mediul. Prin urmare, investiţia într-un parc de panouri fotovoltaice este un demers natural menit să eficientizeze procesele de producţie proprii, prin reducerea costurilor cu energia electrică şi să fie parte  integrantă a efortului european şi naţional de a creea un viitor mai verde”, a declarat Ioan Tecar, CEO  Samus TEC.

Samus-TEC Dej, firma membră a MG TEC GRUP,  are ca obiect de activitate fabricarea betonului şi a elementelor de beton prefabricate, lucrări de construcţii civile şi industriale, extragerea şi sortarea pietrişurilor şi nisipurilor. Compania are o fabrică de prefabricate de beton, inaugurată în 2018, precum şi staţii de asfalt şi de beton. Samus-Tec  a încheiat anul 2019 cu afaceri de peste 13 mili­oane de euro (62,8 mil. lei), în creştere cu peste 120% faţă de 2018. Profitul net a ajuns la circa 118.000 euro (570.000 lei) la finalul anului trecut, înregistrând o scădere de peste 46%.

Compania a fost înfiinţată în anul 1991 sub numele Samus Construcţii, prin desprinderea din Trustul de Construcţii Cluj, iar în anul 1999 a fost achiziţionată de antreprenorul Ioan Tecar, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul propriu. La sfârşitul anului 2015 activitatea de construcţii a companiei a fost preluată de către Samus Tec SA.

E.ON va monta 3.360 de module fotovoltaice pe acoperişul unei hale din Dej pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 metri pătraţi.  Anual, firma de construcţii va reduce emisiile de CO2 cu peste 394 tone, iar deşeurile radioactive cu 3,75 kg.

”Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice ne motivează să mergem mai departe pe drumul sustenabilităţii. Este un drum pe care ni l-am asumat şi ştim că viitorul nu poate fi gândit decât din această perspectivă. De aceea, ne dorim ca soluţiile noastre de producere a energiei verzi să fie implementate la cât mai mulţi parteneri”, a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.

Începând din anul 2018 şi până în prezent, E.ON a dezvoltat un număr de peste 120 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienţi din sectoare variate ale economiei. Compania a montat circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la 30.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments