web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Cooperativa agricolă integrată Ţara Mea a livrat în acest sezon peste 10.000 de tone de legume româneşti marilor lanţuri de magazine

Cooperativa agricolă integrată Ţara Mea a livrat în acest sezon peste 10.000 de tone de legume româneşti marilor lanţuri de magazine

Cooperativa agricolă integrată Ţara Mea, formată din peste 1.000 de fermieri, a livrat marilor lanţuri de magazine 10.000 de tone de legume româneşti în acest sezon, în valoare de 2 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

”Specialiştii Ţara Mea, de la ingineri agronomi până la responsabili de conturi în relaţia cu marile lanţuri de magazine au reuşit să creeze un lanţ unitar de producţie şi livrare, care, după doi ani de muncă, reuşeşte să aducă legumele româneşti acolo unde le este locul: pe mesele românilor. Producţia controlată nu are rolul de a condiţiona producătorii locali, ci dimpotrivă, de a înlesni comunicarea dintre aceştia, precum şi dintre ei şi marile lanţuri de magazine, astfel încât să nu fie irosite produse şi resurse”, spune Florin Burculescu, preşedinte al Cooperativei Ţara Mea.

Membrii cooperatori produc legume, fructe, miere, lactate, produse din carne de porc şi de pui, pâine şi produse de băcănie, iar în acest sezon peste 300 de fermieri autohtoni, care fac parte din cooperativă, şi-au desfăcut prin intermediul acesteia producţiile de roşii, castraveţi, ardei, ceapă şi rădăcinoase lunar. Ei au o suprafaţă totală cultivată de 600 de hectare.

În prezent, 300 de producători locali, organizaţi sub cooperativa Ţara Mea, livrează legume proaspete în magazine, iar în sezonul de toamnă, estimează livrări de 1.200 tone/lună, reprezentând rădăcinoase şi cartofi româneşti.

”Pe sectorul legumicol, se va investi în continuare în producţia autohtonă, planul fiind să ne asigurăm, pas cu pas, că producem şi livrăm doar produse româneşti. Proiectul pe anul viitor presupune identificarea, stocarea şi înmulţirea seminţelor din soiuri autentice româneşti, până nu începem să le uităm gustul, încurajarea producţiei în bazinele legumicole tradiţionale ale României, precum şi asigurarea de suport juridic şi consiliere pentru înfiinţarea de noi cooperative, mai mici, care sa le asigure, în timp, independenţa producătorilor locali”, a mai afirmat preşedintele Cooperativei Ţara Mea.

Florin Burculescu susţine că afacerea pe care o reprezintă, Cooperativa Ţara Mea, pregăteşte investiţia în cea mai mare platforma naţională de legume, instrument online care va asigura contactul direct între fermierii locali şi hypermarketuri, fără intermediari.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW