12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGermanii de la Quadroform au ales Clujul pentru o investiţie de 11...

Germanii de la Quadroform au ales Clujul pentru o investiţie de 11 mil. euro într-o fabrică de tâmplărie PVC şi aluminiu

Compania Quadroform SRL, sub­si­diara holdingului Quadroform GmbH din Germania, va investi aproxi­mativ 11 mil. euro într-o fabrică de tâmplărie PVC şi aluminiu, dez­vol­ta­tă pe o supra­fa­ţă de 3,7 hectare în parcul industrial Tetarom III din Jucu, de­ţinut de Con­siliul Judeţean Cluj. În ur­ma sosirii aces­tui investitor, parcul in­dustrial Tetarom din Jucu ajunge la un grad de ocupare de 100%, printre cei mai importanţi chiriaşi aflându-se ger­manii de la Bosch (în 2019 a fost ex­tinsă capacitatea fabricii de com­po­nente auto electronice din Jucu şi inau­gu­rată a doua unitate de producţie) şi ita­lienii de la De’Longhi (producător de espressoare, blendere şi aparate de cafea pentru Nestle).

”Parcurile industriale Tetarom ră­mân extrem de atractive, iar acest lucru nu face decât să ne bucure şi să ne ofe­re perspectiva creşterii şi diversificării eco­nomiei judeţului Cluj”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Iniţial, compania germană Quadro­form avea în plan o investiţie de 6 mil. euro în construirea unei clă­diri destinate unei hale de producţie fe­res­tre şi uşi din PVC şi aluminiu, pe o supra­faţă totală de teren de 20.561 mp, în parcul industrial Eurobusiness II, din Oradea. Agenţia de Dezvoltare Lo­cală Oradea (ADLO), companie de­ţi­nută de pri­mă­ria municipiului Oradea, admi­nis­tra­torul parcul industrial Eurobusiness II, a anunţat în urmă cu doi ani investiţia de 6 mil. euro a companiei Quadroform, atrasă prin negociere directă. În pre­zent, reprezentanţii ADLO au spus că au reziliat contractul cu germanii de la Quadroform, iar investiţia nu a mai fost realizată, fară să ofere însă mai multe detalii în acest sens.

Compania Quadroform SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, a avut anul trecut o pierdere netă de 121.349 mil. lei, la afaceri de 0 lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Quadroform, cu sediul în Düsseldorf, Germania, produce sisteme de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu, având centre logistice în Germania, Franţa, Italia şi Turcia, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Parcul industrial Tetarom III, inaugurat în luna februarie 2008, are o suprafaţă totală de 154 de hectare şi este deţinut de Consiliul Judeţean Cluj. Printre companiile care îşi desfăşoară activitatea aici se află De’Longhi România, Robert Bosch, Karl Heinz Dietrich International Exped, Imperial, Star Storage, Henschel România SRL, Caffe Servexim, Contrast Import Export. Firmele din Tetarom III au creat peste 2.000 de locuri de muncă, valoarea estimată a investiţiilor depăşind 176 milioane euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul Tetarom.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments