12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de mase plastice Reinert din Oradea şi-a dublat afacerile

Fabrica de mase plastice Reinert din Oradea şi-a dublat afacerile

Dezvoltatorul de soluţii plastice tehnice Reinert Kunststofftechnik, achiziţionat la finalul anului trecut de germanii de la CCBA Verwaltungs, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 75,2 mil. lei (aproximativ 16 mil. euro), în creştere cu 94,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania şi-a triplat anul trecut profitul, ajungând la 4,2 mil. lei (887.000 de euro), de la un câştig net de aproximativ 1,4 mil. lei (299.000 de euro), realizat în 2018, conform da­telor publice. Com­pania a ajuns anul tre­cut la un număr mediu de 156 de angajaţi.

Compania Reinert se ocupă de întregul proces de dezvoltare a pro­duselor, în­ce­pând cu proiectarea şi con­fec­ţionarea instru­men­telor de ba­ză ale unei piese şi până la piese cu mai multe com­po­nen­te, în unităţi extrem de com­plexe, in­clu­siv asam­bla­re, tam­po­gra­fiere şi su­dare. La înce­pu­tul aces­tui an, com­pa­nia a anun­ţat că va in­vesti 5 mil. euro în extin­d­e­rea fa­bricii de mase plas­tice din parcul in­dus­trial Eurobusiness Oradea, unde acti­vează din 2015. Proiec­tul de inves­tiţii constă în cons­truirea unei noi clădiri de apro­xi­mativ 5.500 mp, destinată activităţii de fabricare a produselor din material plastic, potrivit unor informaţii anterioare. Noua investiţie a Reinert în parcul industrial Eurobusiness Oradea va duce şi la creearea a minim 70 de locuri de muncă.

Reinert Kunststofftechnik, cu fabrici în Germania, România şi Turcia, se ocupă de producţia şi dezvoltarea de soluţii plastice tehnice pentru marea majoritate a sectoarelor şi industriilor, având clienţi precum Bosch, Recardo, Diehl, Celestica, Aunde Group, Mahle, Webasto, Adient, Huber Automotive sau Preh, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

La finalul anului trecut, Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat compania germană CCBA Verwaltungs în procedura de autorizare de către Consiliul Concurenţei a preluării firmei Reinert Kunststofftechnik. Consiliul Concurenţei a anunţat pe 12 decembrie 2019 autorizarea tranzacţiei prin care CCBA Verwaltungs preia Reinert Kunststofftechnik SRL (România). CCBA Verwaltungs face parte din grupul german Aunde, un producător internaţional de textile, activ în industria auto. Fondat în anul 1899 la Mönchengladbach, grupul Aunde a început să se specializeze în producţia de textile pentru industria auto începând din anul 1920.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments