11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul de com­po­nente auto Preh angajează peste 130 de oameni pentru fabrica...

Producătorul de com­po­nente auto Preh angajează peste 130 de oameni pentru fabrica din Ghimbav, Braşov

Producătorul de com­po­nente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Merce­des, Audi sau BMW, are disponibile în pre­zent 133 de locuri de muncă pentru fa­brica din localitatea Ghimbav, ju­deţul Braşov, cele mai multe joburi fiind pentru mon­tatori electro­me­canici (50) şi pen­tru muncitori ne­ca­lificaţi la asam­blarea, mon­tarea pieselor (32), potrivit AJOFM (Agenţia Jude­ţeană pen­tru Ocu­pa­rea Forţei de Muncă) Bra­şov. 

Com­pania are disponibile şi posturi pentru con­trol­ori calitate, con­fec­ţio­neri cir­cuite integrate, mani­pu­lanţi măr­furi, operatori, dar şi pen­tru programatori, conform AJOFM Braşov. Preh România a ajuns anul trecut un număr mediu de 1.833 de angajaţi, cu 300 de oa­meni mai mulţi decât în 2018, po­trivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor.

Compania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, ju­de­ţul Braşov şi cen­tre de servicii soft­ware şi hard­wa­re la Iaşi şi Braşov. La fa­bri­ca Preh din lo­ca­li­tatea Ghimbav, ju­deţul Braşov, sunt produse co­mu­ta­toare multi­funcţionale pen­tru volan, co­mu­tatoare bloc lumini, sisteme de control ale climei şi elemente de comandă din consola centrală a auto­mobilelor pentru BMW, Volks­wagen, Por­sche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

În primul tri­mes­tru din 2017, com­pania a deschis un centru de ser­vicii software şi hardware la Iaşi, unde produce com­ponente elec­tro­nice inova­toare pen­tru sistemele de ope­rare din interiorul auto­vehi­cu­le­lor. Preh a rea­lizat anul trecut un pro­gram de investiţii de 21 mil. eu­ro pentru achi­zi­ţio­na­rea de noi utilaje (o linie supli­men­tară de lă­cuire, util­aje de in­jec­tare ma­se plastice multi com­ponent, linii de asam­blare şi tes­tare), dar şi pentru extin­de­rea suprafeţei de pro­duc­ţie, potrivit unor in­f­or­maţii furnizate anterior de companie.

Preh România a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 1,26 mld. lei (267 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a diminuat anul trecut pierderea, de la peste 54,8 mil. lei (11,8 mil. euro) în 2018, la 31,1 mil. lei (6,5 mil. euro) în 2019, conform datelor publice. Compania a fost înfiinţată în anul 2008 cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments