web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fraţii Florea au în plan construcţia a două noi fabrici de prefabricate, investiţii de 10 mil. euro fiecare

Fraţii Florea au în plan construcţia a două noi fabrici de prefabricate, investiţii de 10 mil. euro fiecare

Compania Florea Grup din judeţul Alba, deţinută de fraţii Marcel şi David Florea, a finalizat în acest an o investiţie de peste 10 mil. euro în construcţia unei fabrici de prefabricate de beton cu o capacitate zilnică de 6.000 în localitatea Strejnicu, judeţul Prahova, la 15 kilometri de municipiul Ploieşti. Grupul are în plan ca alte două noi fabrici să fie construite pentru a acoperi piaţa la nivel naţional.

”Astăzi avem două unităţi de producţie, iar planul este să avem încă două noi, dar după ce finalizăm investiţia de lângă Ploieşti. Vom merge către Banat şi Moldova. Mergem către toate colţurile ţării. Rămâne descoperită zona Olteniei, însă acolo nici puterea de cumpărare nu este mare şi nici piaţa dezvoltată. Nici Moldova nu este o zonă cu putere mare de cumpărare, însă este alimentată de resursele financiare trimise din afară, iar acolo s-au realizat investiţii şi sunt şi cei care revin, cu noi linii de business, afaceri mici şi care generează locuri de muncă. Mai sunt şi aglomeraţii urbane precum Iaşi, Bacău, Suceava, unde PIB-ul per locuitor în aceste zone se apropie de Capitală şi trebuie să fim prezenţi acolo. Vorbim de investiţii de circa 10 mil. euro în fiecare fabrică nouă”, a explicat Bog­dan Băbuşanu, direc­tor general Florea Grup, citat de Ziarul Financiar.

Noua investiţie a companiei Florea Grup, care a fost inaugurată anul în primăvara acestui an a dublat producţia de pavaje a companiei, care împreună cu fabrica din Alba Iulia va însuma o capacitate totală zilnică de 12.000 mp. Noua unitate de producţie din Strejnicu va dispune şi de un showroom de peste 5.500 mp. Compania Florea Grup a lansat în vara anului 2017 brandul Florea Pavaje, odată cu inaugurarea fabricii de prefabricate de la Alba Iulia. Florea Pavaje are în portofoliu peste 600 de produse.

Florea Grup este o companie cu capital privat integral românesc fondată de fraţii David şi Marcel Florea în anul 1996. Alături de investiţiile în producerea de prefabricate, Florea Grup activează în domeniul construcţiilor, al betoanelor, al mixturilor asfaltice şi al comerţului cu carburanţi. Industria hotelieră este un alt capitol de interes pentru Florea Grup, compania deţinând Hotel Transilvania şi Hotel Astoria din Alba Iulia.

Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene. Începând cu anul 2006, au fost înfiinţate patru fabrici de betoane în municipiile Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu şi Deva, se arată pe site-ul companiei.

Compania dispune de o flotă de 320 de maşini şi utilaje. Distribuţia carburantţilor se realizează prin intermediul celor zece staţii amplasate în Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureş, Aiud, Cîmpeni, Sântimbru, Mihalş, Zlatna şi Sard, acoperind prin aria de activitate aproape tot judeţul Alba. Pe lângă distribuirea en-detail, societatea practică livrări de carburanţi pe bază de contracte cu decontări la termen, se mai arată pe site-ul companiei. Printre lucrările realizate de Florea Grup s-au numărat în trecut cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia, precum şi execuţia centurii ocolitoare a municipiului Sibiu. Cu o istorie de aproape un sfert de secol, Florea Grup este una dintre companiile mari din Transilvania, cu aproape 500 de angajaţi şi afaceri de 128 mil. lei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW