8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProcesato­rul de miez de nucă Transilvania Nuts a luat 2,3 mil. euro...

Procesato­rul de miez de nucă Transilvania Nuts a luat 2,3 mil. euro de la BRD pentru a acoperi nevoia de capital de lucru

Transilvania Nuts, procesato­rul de miez de nucă controlat de Levente Bara şi Alexandru Chiric, a luat un credit de 2,3 milioane euro de la BRD Groupe Société Générale pentru a acoperi nevoia de capital de lucru a companiei.

”Sprijinim funcţionarea economiei în această perioadă dificilă. Suntem alături de companiile româneşti în planurilor lor de dezvoltare şi suntem onoraţi să lucrăm cu Transilvania Nuts, un business pe care l-am sprijinit încă de la primele faze ale proiectului”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţii de corporate banking.

Transilvania Nuts are  o fabrică în localitatea Ciugud din judeţul Alba şi procesează annual peste 5.000 de tone de nuci, iar produsele sunt exportate în 26 de ţări din Europa şi Asia. Exporturile companiei reprezintă 85% din cifra de afaceri. În 2018, firma a preluat brandul de batoane Nutribon, după ce achiziţionase anterior şi Ava 3 Company SRL din Curtici, judeţul Arad, unul dintre cei mai mari procesatori de miez de nucă din România.

Aceasta este a doua finanţare de la BRD, după ce în 2019 banca a acordat Transilvania Nuts 3,1 milioane euro pentru un proiect co-finantat prin fonduri UE care a vizat construirea fabricii de procesare a miezului de nucă a companiei din comuna Ciugud.

”Sprijinul oferit de BRD ne-a dat imboldul de a realiza una dintre cele mai performante unităţi de producţie şi procesare a nucii la nivel global. Prin acoperirea nevoii de capital de lucru reuşim cu succes să servim clienţi din toată lumea, la cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism. Mai mult, am generat valoare adaugată portofoliului nostru de produse şi am introdus produse noi pe piaţă, inovând. Capitalul românesc este crucial pentru dezvoltarea ţării, deoarece acesta generează prosperitate şi oportunităţi unor întregi comunităţi de oameni, de aceea sprijinirea acestuia este esenţială pentru dezvoltarea economică a României”, a spus Alexandru Chiric, CEO Transilvania Nuts. Compania a încheiat 2019 cu afaceri de 39 milioane lei şi un profit net de 454.690 lei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments