18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESRa­du Ciorba, Electroglobal Cluj: Sperăm că statul va fi alături de companiile...

Ra­du Ciorba, Electroglobal Cluj: Sperăm că statul va fi alături de companiile private mai mult decât a fost până acum

Furnizorul de soluţii şi echipamente electrice pentru sistemele de automatizări industriale, acţionări electrice şi sisteme de iluminat Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a finalizat primul semestru din acest an cu o cifră de afaceri similară aceleaşi perioade din 2019 şi estimează pentru întreg anul 2020 o uşoară scădere a afacerilor faţă de anul trecut. Compania clujeană a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 113,6 mil. lei (24 mil. euro), un profit net de 6,9 mil. lei (1,5 mil. euro), având un număr mediu de 116 angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

”În prima jumătate a acestui an, deşi cu toţii am fost afectaţi de criza generată de pan­de­mia provocată de coronavirus, cifra de afa­ceri realizată a fost similară cu cea din pri­mul semestru al anului trecut. Este destul de dificil să estimăm evoluţia pieţei pentru perioada următoare, deoarece  traversăm o perioadă pli­nă de incertitudini, care afectează toate sec­toarele. Cu toate acestea, ne aşteptăm la o uşoa­ră scădere faţă de cifra de afaceri realizată anul trecut, dar sperăm să fie mai mică decât scă­derea medie a întregii pieţe”, a declarat Ra­du Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal.

Compania Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.

”Începând cu luna septembrie am schimbat forma juridică a companiei Electro­global, din Societate cu Răspundere Limitată (S.R.L.) în Societate pe Acţiuni (S.A.). Această transformare sperăm să aducă în viitor beneficii atât în cultura organizaţională prin creşterea transparenţei şi governării cor­po­ratiste, cât şi prin creşterea motivării anga­jaţilor valoroşi, care vor putea să investească în această companie devenind acţionari şi participând la deciziile de dez­vol­tare strategică a firmei”, a mai spus Radu Ciorba.

Clujenii de la Electroglobal dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi eficientizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dezvoltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service. Electroglobal derulează proiecte de automatizări în infrastructură – staţii de tratare a apei, industria chimică, a materialelor de construcţii şi automotive, iluminat cu LED, în industria textilă şi sectorul medical.

”Pe durata stării de urgenţă şi alertă am reorganizat activitatea departamentelor de producţie şi livrări implementânt un sistem de lucru în schimburi, cu scopul de a reduce riscurile sanitare, de a satisface prompt cerinţele clienţilor noştri şi de a respecta termenele de livrare. Încetinirea ritmului activităţii clienţilor noştri a generat şi pentru noi suspendarea temporară a anumitor proiecte, din fericire pentru o scurtă periodă de timp, cu consecinţa suspendării parţiale a activităţii unora dintre angajaţii noştri şi trimiterea lor în şomaj tehnic. Cu toate acestea, am încercat ca această situaţie să nu afecteze, cel puţin financiar angajaţii noştri, societatea acoperind diferenţele care nu au fost suportate de stat”, a mai spus şeful Electroglobal. Compania a ajuns în prezent la un număr de 125 de angajaţi şi ia în calcul o posibilă creştere a echipei, atât în domeniul tehnic, cât şi în vânzări.

”Este însă nevoie ca şi statul să îşi facă datoria faţă de contribuabili. În primul rând este nevoie să reduceă numărul de funcţionari publici, pentru a detensiona piaţa muncii, pensiile speciale, ajutoarele sociale care nu se justifică şi, nu în ultimul rând să acorde un suport consistent şi coerent ramurilor de activitate profund afectate de această criză sanitaryă. Apoi, considerăm că investiţiile în infrastructură sunt esenţiale, putându-se crea astfel mii de locuri de muncă. Sperăm ca statul va fi alaturi de companiile private mai mult decât a fost până acum”, a mai afirmat Radu Ciorba.

Pentru dezvoltarea angajaţilor, Electroglobal a planificat un program de formare profesională continuă, un program care va cuprinde angajaţii din toate departamentele, indiferent de nivelul de pregătire, oferindu-le cursuri pentru dezvoltarea competenţelor (pregătire inginerească, vânzări, logistică etc).

”În prezent avem de-a face cu o criză multisectorială. Din păcate, sectoarele economice de bază – industria auto, construcţia de maşini, instalaţii industriale, imobiliare – suferă cel mai mult. Credem că în următorii doi ani, lipsa  de investiţii şi scăderea consumului va caracteriza pieţele. Orice criză este, în acelaşi timp, o oportunitate. Câştigătorii crizei vor fi cei care care vor găsi soluţii inteligente pentru a evada într-un viitor al tehnologiei. (…) Funcţionăm în parametrii normali atât din punct de vedere al producţiei, cât şi al livrărilor. Aşadar, nu ne confrontăm, până în prezent, cu întârzieri în livrări sau întreruperi în ritmul uzual de producţie”, a precizat directorul general Electroglobal.

Compania Electroglobal a fost înfiinţată în anul 2004 la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care, cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras în 2015 din companie. La momentul înfiinţării, Electroglobal era deţinută de către 4 antreprenori (2 cetăţeni români şi 2 cehi). Electroglobal a aniversat anul trecut 15 ani de activitate, fiind condusă de antreprenorul Radu Ciorba. Începând din luna septembrie 2020 a fost schimbată forma juridică a companiei Electroglobal, din Societate cu Răspundere Limitată (S.R.L.), în Societate pe Acţiuni (S.A.).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments