Doi antreprenori, Fustos Imre şi Dezso Tibor, produc pălincă sub brandul Sanct Georgius într-o distilerie din Sfântu Gheorghe, deschisă în urma unei investiţii de 300.000 de euro. Piaţa de pălincă din România este greu de estimat având în vedere că mulţi producători de pălincă nu sunt fiscalizaţi.
”În acest an pandemia a afectat negativ vânzările având în vedere că atât turismul, cât şi activitatea HoReCa au fost restricţionate, dar sperăm că se mai recuperează ceva până la sfârşitul anului. Oricum visul nostru nu este pe un an, investim în continuare, dezvoltăm noi produse. De asemenea, întărim vânzarea online şi recomand că mai puţin şi mai bun poate fi o alegere înţeleaptă în privinţa băuturilor alcoolice”, a spus Fustos Imre, proprietarul distileriei, citat de Ziarul Financiar.
Capacitatea de producţie anuală este de 15.000 litri, dar momentan se lucrează la aproximativ 25% din capacitate, din cauza faptului că pe lângă activitatea de bază a celor doi antreprenori, tâmplărie şi producţie de pantofi, a fost investit timp în achiziţia de fructe şi dezvoltarea de noi produse. Momentan, în cadrul distileriei sunt produse 19 sortimente de pălinci din fructe diferite, şapte pălinci maturate pe pat de fructe şi 3 lichioruri pe bază de pălincă.
Produsele Sanct Georgius se pot comanda online, dar se găsesc şi în restaurant, magazine tradiţionale sau unităţi turistice din zona Covasnei. Proprietarul distileriei spune că pe viitor îşi doreşte dezvoltarea business-ului astfel încât să ajunge în mai multe regiuni din ţară, dar să trimită şi la export pălincile Sanct Georgius.