8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPande­mia nu le-a afectat businessul: Distribuitorul de materiale de construcţii Temad merge...

Pande­mia nu le-a afectat businessul: Distribuitorul de materiale de construcţii Temad merge spre vânzări de 42 de milioane de euro

Distribuitorul de materiale de construcţii Temad din Braşov a încheiat primele şase luni din 2020 cu un avans de 4% faţă de S1/2019, într-un an în care pande­mia a afectat puternic businessurile. Temad a avut un început de an foarte bun, urmat de o cădere abruptă de 30% în aprilie şi o revenire în lunile mai şi iunie.

”Chiar dacă nu va fi uşor, suntem încrezători că ne vom atinge targetul de vânzări de 42 de milioane de euro pentru 2020. Deşi în timpul stării de urgenţă ne-am redus activitatea, firma noastră nu s-a oprit niciun moment. Pandemia ne-a accelerat planurile pentru deschiderea canalului de distribuţie online”, spune Florin Madar, proprietarul Temad.

În lunile care au mai rămas din 2020, compania investeşte în reparaţii ale unor sedii din Braşov şi din restul ţării, în completarea parcului auto şi în sistemul ERP, pentru managementul integrat al operaţiunilor într-o platformă informatică unică.

”De altfel, cea mai mare provocare generată de pandemie a fost implementarea noului sistem ERP de la distanţă”, mai spune Florin Madar. Compania din Braşov şi-a majorat afacerile cu 10% în 2019 faţă de anul anterior, ajungând astfel la un rezultat de 195 de milioane de lei (41 mil. euro). Anul trecut, profitul a fost puţin peste 15 milioane de lei. Compania are circa 240 de angajaţi.

Temad distribuie materiale pentru hidroizolaţii, zugrăvit, amenajări interioare, finisaje, instalaţii, scule electrice, vopsele, lacuri, grunduri. Compania din Braşov importă materiale de construcţii şi le revinde către companii, retaileri specializaţi, dar şi lanţuri care vând materiale de construcţii ca o componentă secundară. Astfel, clienţii Temad sunt în principal companii, magazine de materiale de construcţii precum Hornbach şi Dedeman şi retaileri care comercia­lizează astfel de produse – Carrefour şi Auchan. În total, produsele Temad, sub şapte mărci proprii, se găsesc în peste 5.000 de magazine.

Temad are 13 filiale – din care se face distribuţia de materiale de construcţii – pe teritoriul României şi una în Republica Moldova, unde a pătruns în urmă cu peste zece ani. Aceste centre de distribuţie se găsesc în oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Oradea, Baia Mare, Sibiu, Deva, Constanţa, Buzău, Piteşti şi Piatra-Neamţ.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments