10.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 30, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Socea a ajuns la afaceri de 4 mil. euro cu spitalul...

Familia Socea a ajuns la afaceri de 4 mil. euro cu spitalul privat Polaris din Cluj

Polaris Medical, spitalul controlat de Tudor Socea, fiul antreprenorului Ioan Socea, cunoscut pentru afacerile din domeniul energiei, a avut o cifră de afaceri de 18,5 mil. lei (aproximativ 4 mil. euro) în 2019, în uşoară scădere faţă de anul trecut. Compania merge pe pierderi încă de la înfiinţare, în urma investiţiilor din unitatea medicală, în 2019 raportând pierderi de 7,3 mil. lei, potrivit datelor publice de la Finanţe.

Spitalul din Cluj a fost prima unitate medicală privată preluată de stat la începutul lunii aprilie 2020, când numărul de cazuri de Covid-19 creştea considerabil, iar unităţile medicale de stat erau slab pregătite la ni­vel de circuite pentru medici şi pacienţi.

A fost prima preluare a unui spital privat de către o instituţie publică în România, starea de urgenţă în care s-a aflat ţara per­mi­ţând rechiziţio­na­rea entităţilor private. La 15 iunie însă, spitalul Polaris şi-a redeschis activitatea pentru tratamentul pacienţilor non-Covid.

Spitalul Polaris se întinde pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi şi arte 180 de paturi. Nişa medicală pe care a pariat familia Socea la deschiderea spitalului a fost cea de recuperare medicală, mizând pe un serviciu slab abordat în piaţa sănătăţii private. Astfel, în încercarea de a se diferenţia în piaţă şi de a rezista concurenţei, antreprenorii care au investit în domeniul medical au mers pe specialităţi medicale noi, deschizând în acest mod piaţa şi ţintind pacienţi noi.

Pe nişa de recuperare medicală pe care o acoperă spitalul Polaris, investiţiile au venit mai ales din zona de antre­prenori locali, cum este cazul me­dicului Dan Dunarenţiu din Brăila sau al grupului Sanovil, dez­voltat de medicul Gavrilaş Mureşan.

Investiţia iniţială în des­chi­de­rea spitalului a fost de 10 milioane de euro. Preşedintele consiliului de administraţie este Tudor Alexandru Socea, fiul lui Ioan Socea, unul dintre fondatorii firmei de echipamente energetice EnergoBit. Piaţa serviciilor medicale pri­vate pe care activează Polaris este estimată la 7 mi­liarde de lei. Liderul pieţei este MedLife, urmat de Regina Maria, Me­di­cover, Sanador şi Gral.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments