web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de componente auto Oechsler din Arad a trecut pragul de 40 mil. euro cifră de afaceri

Fabrica de componente auto Oechsler din Arad a trecut pragul de 40 mil. euro cifră de afaceri

Producătorul de piese din material plastic şi subansambluri pentru industria auto Oechsler România, filiala locală a grupului german Oechsler, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 195,8 mil. lei (41,3 mil. euro), în scădere cu aproximativ 1% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 4,6 mil. lei (970.000 de euro), în scădere cu 24% faţă de anul anterior, când câştigul net al companiei a fost de pes­te 6 mil. lei (1,3 mil. euro), conform datelor publice. 

Concernul german Oechsler, cu sediul în localitatea Ansbach, dispune începând cu anul  2007 de o locaţie proprie de producţie în Europa de Est, situată în localitatea Lipova, la 33 km de municipiul Arad. Fabrica Oechsler din Lipova produce piese de mare precizie din material plastic şi subasambluri complexe, clienţii fiind furnizori ai industriei automotive, dar şi alte domenii industriale, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. La Lipova sunt produse segmente dinţate din material plastic sau actuatoare destinate frânelor de parcare electronice, precum şi mecanisme de reglare a oglinzilor destinate echipării camioanelor. Apropierea loca­lităţii Lipova de graniţa ungară permite companiei să efectueze livrări directe către clienţii din Europa de Est.

Compania Oechsler România a fost înfiinţată în luna februarie 2006, cu principal domeniu de acti­vitate fabricarea altor produse din material plastic. Compania face parte din grupul german Oechsler, care mai deţine filiale în Germania (Ansbach, Weibenburg, Brodswinden), China (Taicang), Mexic (Querétaro), Statele Unite ale Americii (Acworth, GA) Vietnam (Long AN). Oechsler dezvoltă, asamblează şi furnizează componente pentru sectorul auto şi medical, precum şi pentru industria de comunicare. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW