web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul lactatelor Olympus a ajuns la afaceri de 107 milioane de euro

Producătorul lactatelor Olympus a ajuns la afaceri de 107 milioane de euro

Fabrica de Lapte Braşov, producătorul lactatelor Olympus, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 509 milioane de lei (107,4 mil. euro), în creştere cu peste 8% comparativ cu anul anterior, dar profitul s-a înjumătăţit, până la 5,5 milioane de lei, arată datele de la Ministerul Finanţelor Publice.

Compania cu 404 angajaţi produce iaurt, lapte proaspăt şi UHT, brânză şi smântână într-o fabrică de 150.000 de metri pătraţi din Hălchiu, situată la circa 15 kilometri distanţă de Braşov. Capacitatea maximă de procesare a acesteia poate să ajungă până la 750 tone/zi, cu o medie anuală maximă de 550 tone/zi.

În anul 2019, fabrica a ajuns la o capacitate de procesare de peste 70%, spuneau recent oficialii companiei. Olympus produce atât pentru export, cât şi pentru piaţa domestică, 40% din producţia fabricii fiind direcţionată spre pieţele externe, exportând lactate produse în Ro­mânia pe pieţe pre­cum Ger­ma­nia, Aus­tria, Ita­lia, Anglia, Sue­dia şi Bul­garia, În Ro­mânia, pro­dusele ce ies pe poar­ta fa­bricii sunt dis­tri­buite în hiper­marketurile şi super­marketurile locale.

Anul acesta, compania a anunţat în luna mai construirea unei noi hale de depozitare a produselor perisabile şi extinderea bazinului de retenţie a apei pluviale existent, însă nu a menţionat valoarea investiţiei. Olympus Dairy este o companie ce face parte din grupul Hellenic Dairies, care a intrat în anul 1999, având o unitate de procesare a laptelui în Baraolt, judeţul Covasna, de unde exporta laptele către unităţile din Grecia. În 2011, compania a finalizat o investiţie de peste 50 mil. euro şi a deschis unitatea din judeţul Braşov.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW