23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFermele Ecologice Silvania investesc 7 mil. euro într-o fermă de bovine în...

Fermele Ecologice Silvania investesc 7 mil. euro într-o fermă de bovine în Crişeni, judeţul Sălaj

Cooperativa agricolă Fermele Ecologice Silvania, formată din şase locaţii situate în judeţul Sălaj, ce lucrează în total peste 2.000 de hectare de teren în sistem ecologic şi cresc anual peste 1.000 de vaci, investeşte 7 milioane de euro într-o fermă de bovine în localitatea Crişeni, din acelaşi judeţ, după ce au obţinut o parte din bani din fonduri europene.

”Investiţia o facem începând din 2021 şi va fi gata până în 2022. Urmează să licităm pentru construcţie. Am atras fonduri eu­ro­pene prin două proiecte, unul cu fi­nanţare de 70%, iar celălalt cu finan­ţare de 90%. In­vestiţia to­tală va fi de 7 mi­lioane de euro”, spune Dacian Ba­dea, pre­şe­dintele consi­liului de admi­nistraţie şi di­rector co­mercial al companiei Fermele Ecologice Silvania Cooperativă Agricolă.

Cooperativa agricolă îşi propune amenajarea unei ferme de bovine în sistem ecologic, construind două graj­duri care vor avea capacitatea de 360 de capete de tineret bovin din rasele Hollstein Friza şi Bălţată Românească şi 90 de capete de tineret mascul pe categorii de vârstă diferite din rasa Bălţată Românească, conform mem­o­riului tehnic depus pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din judeţul Sălaj, care acordă avizul privind res­pectarea condiţiilor de mediu.

De altfel, prin acest proiect membrii cooperatori îşi doresc să achiziţioneze utilaje agricole cu care să se poată executa lucrările agricole necesare asigurării furajelor siloz, construcţia unei copertine pentru depozitarea baloţilor, a unei platforme de depozitare a gunoiului solid şi a unui bazin de dejecţii semisolide, potrivit sursei citate anterior. Suprafaţa totală a fermei va fi de 4.850 mp, iar reprezentaţii cooperativei consideră că era necesară o astfel de investiţie în contextul dezvoltării zootehniei care se preconizează pentru următorii ani, re­gional şi na­ţio­nal.

Fermele Ecologice Silvania repre­zin­tă o cooperativă agricolă pusă pe pi­cioa­re în urmă cu trei ani, cu trei ramuri de activitate – cultura vegetală, zoo­teh­nia şi procesarea, iar primul produs scos pe piaţă de aceasta a fost uleiui eco­logic presat la rece. În ultimii doi ani, 2018 şi 2019, au fost înfiin­ţate 500 de noi coo­pe­ra­tive, arată datele confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

Fermele Ecologice Silvania Coo­pera­ti­vă Agricolă a avut anul trecut 90 de anga­jaţi şi o cifră de afaceri de 30 mi­lioane de lei, potrivit informaţiilor fur­ni­zate recent de reprezentanţii com­paniei. În 2019, România a avut un efectiv de 1,9 milioane de capete de bovine, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments