18.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCompania fraţilor Bogdan şi Cristian Bilegan investeşte peste 1,2 mil. euro în...

Compania fraţilor Bogdan şi Cristian Bilegan investeşte peste 1,2 mil. euro în construcţia unei fabrici de fibră optică în parcul industrial Bistriţa-Sud

Compania Datacor din Bistriţa, integrator de soluţii pentru infrastructuri inteligente, controlată de fraţii Bogdan şi Cristian Bilegan, investeşte 1,25 mil. euro în construcţia unei fabrici de fibră optică în parcul industrial Bistriţa-Sud, urmând ca la finalul acestui an să angajeze 20 de oameni. Investiţia este finanţată prin fonduri europene în cadrul Programul Ope­ra­ţional Regional (POR 2.2), iar fabrica va înceape să producă din luna ianuarie 2021 pentru segmente de piaţă fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Net­works).

”Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea şi viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producţia de cabluri preconectorizate şi soluţii de conectică fibră optică.”, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.

Obiectivul companiei pentru anul următor este să lanseze propriile produse şi pe piaţa europeană, vizând în special Germania şi Austria, ţări în care se fac investiţii foarte mari în infrastructura telecom. Fabrica va avea o suprafaţă totală de 845 mp şi va dispune de un sistem fo­tovoltaic care poate aduce eco­no­mii de energie electrică de până la 90000kWh/­an, potrivit com­paniei. Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2018, iar fabrica urmează să intre în producţie în ianuarie 2021. Astfel, la finalul acestui an, Datacor va face recrutări pentru 20 de posturi disponibile în regiune: tehnician producţie, tehnician măsurători şi laborator, gestionar depozit, controlor calitate, agent vânzări.

În primul semestru al anului 2019, Datacor a înregistrat un profit operaţional de peste 2 milioane de euro. Pentru acest an, compania estimează o creştere a cifrei de afaceri şi a profitului, menţinându-şi planul de investiţii setat pe următorii doi ani şi alocând peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru de logistică regional.

Datacor a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 42,2 mil. lei (aproximativ 8,9 mil. euro), un profit net de 14,7 mil. lei (3,1 mil. euro) şi un număr mediu de 69 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Compania este prezentă în oraşele Bistriţa, unde se află sediul administrativ şi logistic, Bucureşti, sediul secundar şi logistic, şi sediul din Cluj, punct de prezenţă şi logistic.

Datacor este o companiei fondată în Bistriţa, în urmă cu 18 ani, de fraţii Bogdan şi Cristian Bilegan. Compania activează pe piaţa de soluţii de comunicaţii, securitate şi electrice, operând în segmentele office, retail şi industrial. Parcul industrial Bistriţa Sud, deţinut de primăria Bistriţa, are o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, dintre care 19,6 hectare sunt disponibile pentru agenţii economici.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments