18.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEmerson a închiriat 6.000 mp pentru birouri şi activităţi de producţie în...

Emerson a închiriat 6.000 mp pentru birouri şi activităţi de producţie în parcul industrial Urbano Parks din Cluj

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de 18,4 mld. dolari, a închiriat apoximativ 6.000 mp pentru birouri şi activităţi de producţie în parcul industrial Urbano Parks, dezvoltat de antreperenorii români Mircea Ilea, Daniel Paraschiv şi Şerban Alexandru Paul în zona de vest a municipiului Cluj-Napoca.

Emerson a semnat recent un contract pe o durată de 10 ani, pentru închirierea unui spaţiu într-o locaţie nou construită, Urbano Parks, unde va fi mutată unitatea de afaceri Appleton a companiei. Appleton activează în prezent în locaţia Emerson Cluj, din parcul industrial Tetarom II.

”Prin relocarea Appleton în noua locaţie oferim un spaţiu mai nou şi mai mare, care să răspundă nevoilor clienţilor Appleton. Totodată, vrem să pregătim spaţiul eliberat în urma mutării pentru oportunităţi viitoare de creştere a afacerii.”, a precizat Alina Negru, directorul general al Emerson Cluj, într-un comunicat de presă.

Mutarea sediului Appleton va începe în luna octombrie şi se estimează că va fi gata până la finalul anului 2020. Toţi angajaţii Appleton din Cluj, producător global de componente electrice şi produse de iluminat pentru medii industriale şi periculoase, vor fi transferaţi la noua locaţie. Emerson are peste 2.700 de angajaţi în parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, iar valoarea totală a investiţiilor pe care compania le-a făcut de la intrarea pe piaţa locală, din anul 2006, şi până în prezent este de 150 milioane de dolari.

”Emerson este cel mai nou chiriaş al parcului industrial Urbano Parks, un proiect strategic pentru zona Clujului. (…)”, a spus Daniel Paraschiv, cofondatorul Urbano Parks.

Parcul logistic Urbano Parks, o investiţie în valoare de 14 mil. euro, este situat în zona Floreşti-Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3). Parcul are o suprafaţă de 16.500 mp de spaţii de producţie uşoară, depozite şi birouri. Alţi 9.000 mp pentru spaţii industriale din clasa A sunt în construcţie. Printre companiile care au mai închiriat spaţii în acest parc industrial sunt firmele austriece Englmayer şi Schuller EhăKlar, care au închiriat peste 4.500 mp spaţii de birouri, tehnice şi sanitare, şi spaţii de depozitare.

Compania Emerson SRL a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 955,9 mil. lei (201,7 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 56,1 mil. lei (11,8 mil. euro), mai mult cu 3% faţă de anul precedent, conform datelor publice. În 2019, Emerson a avut un număr mediu de 2.615 angajaţi, cu 189 de oameni mai mulţi faţă de anul anterior.

Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa. Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Concernul american Emeron a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari.

De la declararea stării de urgenţă, munca la domiciliu a devenit obligatorie pentru majoritatea angajaţilor Emerson, excepţie făcând oamenii direct implicaţi în activitatea de producţie. Pentru aceştia s-au implementat măsuri suplimentare de igienă a spaţiului de lucru, echipamente de protecţie şi organizare a procesului de producţie, precum şi respectarea distanţei sociale, ţinând cont de toate cerinţele de siguranţă, au transmis anterior oficialii Emerson din România. Gigantul american Emerson, cu vânzări globale de aproximativ 18,4 mld. dolari în 2019, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Cei trei antreprenori implicaţi în proiectul Urbano Parks sunt Mircea Ilea, Alexandru Şerban şi Daniel Paraschiv. Mircea Ilea a fost unul dintre acţionarii companiei de televiziune prin cablu Seltron, vândută în 2007 către UPC. Daniel Paraschiv a fost director de dezvoltare pe Transilvania la CTP Invest, din 2018 în 2019, după ce lucrase anterior la EVW Holding şi Autoworld.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments