web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Băimărenii de la ATP au vândut camioane de peste 2,8 mil. euro în primul an de la lansarea Truston pe piaţă

Băimărenii de la ATP au vândut camioane de peste 2,8 mil. euro în primul an de la lansarea Truston pe piaţă

ATP Trucks Automobile, producător de autovehicule de transport rutier, parte a ATP Group, controlat de antreprenorul Mircea Cirţ din Baia Mare, a înregistrat vânzări de peste 2,8 mil. euro în primul an de la lansarea camioanelor Truston pe piaţa locală. Asamblat 100% în România, la Baia Mare, Truston este primul produs din portofoliul ATP Trucks Automobile, disponibil în versiunile basculantă şi betonieră. Primul lot de basculante şi betoniere a fost livrat integral, iar cel de-al doilea lor, de 30 de unităţi, aflat în producţie de la începutul acestui an, a fost finalizat integral şi, în procent semnificativ, este deja pe drum, integrat în proiectele clienţilor ATP Group, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

”A fost o perioadă plină de provocări, aşa cum este fiecare început. Însă, la un an de la lansarea acestui produs pe piaţa din România, putem anunţa că am înregistrat rezultate foarte bune. Produsul a fost primit cu încredere, chiar dacă ne-am confruntat cu blocajele generate la nivel mondial de pandemia COVID-19 (…)”, a declarat Lucian Varga, directorul general al ATP Trucks Automobile.

Camionul Truston, echipat ca basculantă, are o sarcină utilă de 13,8 tone. Acesta dispune de un motor de 430 CP, care respectă normele Euro VI-C. Cutia de viteze este ATP Truck – Fast, manuală, cu 16 trepte, iar sistemul de suspensie prevede arcurile cu 11 foi pe faţă şi 13 foi pe spate. Modelul, care se asamblează la Baia Mare începând de anul trecut, vine echipat cu climatizare automată, volan multifuncţional, Cruise Control, senzori ploaie-lumină, cumputer de bord, scaun pneumatic pentru şofer, volan îmbrăcat în piele artificială, cabină mare cu pat pentru şofer, suspensie pneumatică la cabină, sistem electronic de control al frânării (EBS), sistem antiblocare a roţilor în frânare (ABS), sistem electronic de control al stabililităţii (ESC) şi sistem electronic de control al tractiunii (ASR).

Betoniera Truston are o capacitate standard de 10 mc, angrenată cu componente Eaton, respectiv Bonfiglioli şi este fabricată şi ea din tablă Hardox.Preţul de pornire pentru un camion Truston este de 88.000 de euro, potrivit informaţiilor din piaţă. Distribuţia Truston în piaţă se realizează prin ATP Motors, membră a ATP Group.

Parte din ATP Group, care reuneşte firmele ATP Automotive (producţie şi distribuţie piese auto), ATP Motors (dealership auto) şi ATP Transit (transport rutier intern şi internaţional), ATP Trucks Automobile are ca activitate de bază fabricarea de autovehiculelor de transport rutier şi persoane. ATP Group este controlat de omul de afaceri băimărean Mircea Cirţ.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW