34.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iulie 14, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAdriana şi Ştefan Cristea, proprietarii Arc Parc Dej, investesc peste 12 milioane...

Adriana şi Ştefan Cristea, proprietarii Arc Parc Dej, investesc peste 12 milioane de euro în extinderea parcului logistic

Adriana şi Ştefan Cristea, doi antreprenori din Cluj, mamă şi fiu, au început să cons­truiască un incubator pentru afacerile în producţie în parcul industrial Art Parc din Dej, judeţul Cluj. In­vestiţia are ca scop susţinerea tinerilor an­tre­prenori care vor să performeze în domeniul producţiei auto şi al componentelor. Cei doi antreprenori au inaugurat în 2005 parcul industrial Arc Parc, care se întinde pe o suprafaţă totală de 40 de hectare. Din total, jumătate este ocupată cu clădiri – cuprinzând atât spaţii logistice, cât şi spaţii de producţie – iar cealaltă jumătate reprezintă teren liber.

”Ţinta principală este să ne consolidăm poziţia de lideri zonali şi să demarăm primele proiecte rezidenţiale pentru cei peste 3.500 de angajaţi din zona parcului. Este o iniţiativă mai veche, pe care o vom readuce în prim-plan. Şi, pentru că administrarea unui parc industrial presupune şi crearea infras­truc­turii de clădiri şi drumuri, suntem optimişti că, în cel mai scurt timp, vom reuşi să ne creăm propriile facilităţi de producţie de elemente prefabricate din beton”, spune Georgiana Pricop, chief business develop­ment officer la Arc Parc Industrial.

În prezent, Arc Parc are un grad de ocupare de 50%, majoritatea rezidenţilor venind din domeniul industriei automotive. Multe companii chiriaşe fac parte din grupuri glo­bale, structurate pe mai multe divizii. Printre ele, se numără concernul german Freudenberg şi fondul de investiţii Abris. Alte companii activează în producţia de piese de cauciuc, fabricarea hârtiei şi ambalajelor de hârtie, consultanţă pentru afaceri, management, proiectare şi arhitectură, servicii medicale, servicii bancare, servicii de catering industrial. „Preocuparea noastră de bază a fost şi rămâne atragerea de investitori în cadrul parcului industrial. Mai mult decât atât, am prevăzut o dezvoltare masivă a afacerilor în zonă şi am hotărât să ne stabilim încă de pe acum punctele de reper – avem deja un PUZ aprobat prin HCL al consiliului local Dej, care reglementează planul de acţiuni pe care le vom aplica în utilizarea terenului şi a construcţiilor“, mai spune Georgiana Pricop.

Anul trecut, proprietarii Arc Parc au demarat o investiţie de peste 12 milioane de euro pentru a construi 20.000 de metri pătraţi noi în parcul logistic, suprafaţă din care jumătate ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului viitor. Tot anul trecut, antreprenorii şi-au construit propria staţie electrică de înaltă tensiune de 25 MW, un proiect de două milioane de euro menit să reducă costurile cu energia electrică.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments