8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCON-A modernizează stadionul municipal din Sibiu pentru 28 mil. euro

CON-A modernizează stadionul municipal din Sibiu pentru 28 mil. euro

Constructorul CON-A, deţinut de antreprenorul Mircea Bulboacă, a câştigat un contract de aproximativ 136,5 mil. lei (peste 28 mil. euro) pentru modernizarea stadionului municipal din Sibiu, investiţie susţinută din bugetul local al primăriei Sibiu. Temenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.

”Din fericire, în urma procedurii de achiziţie, câştigătorul este o firmă sibiană cu multă experienţă, CON-A. De altfel, este primul contract pe care primăria Sibiu îl semnează cu acest constructor. Având în vedere palmaresul pe care îl are mai ales în domeniul construcţiei de stadioane, consider că lucrarea este pe mâini bune”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Conform proiectului, construcţia tribunei oficiale se va realiza pe trei niveluri: la subsolul tribunei se va amenaja o parcare pentru vehicule de urgenţă şi siguranţă, maşinile sportivilor, antrenorilor şi oficialilor care participă la jocuri, la parter vor fi amenajate spaţii pentru sportivi (vestiare), spaţii tehnice, o parte din birourile administrative, o sală de conferinţe, cabinete medicale şi zonele de acces pentru public, media şi spectatori. La etajul I se vor amenaja accesul pentru spectatori, un spaţiu pentru media, spaţii de alimentaţie publică şi de prim ajutor. La etajul II va fi amenajat spaţiul VIP, iar la etajul III se va amenaja masa presei şi a comentatorilor TV, două studiouri TV şi camera de control a stadionului.

Peluza sud va avea parter şi un etaj, la parter vor fi amenajate o sală de box, centralele termice şi de tratare a aerului, spaţii tehnice, vestiare şi o spălătorie, iar la etajul I se va afla accesul pentru spectatori, spaţii de alimentaţie publică şi de prim ajutor. Peluza nord va dispune de o parcare de autoturisme, iar la etajul I se vor amenaja spaţiul pentru spectatori, spaţii pentru alimentaţie publică şi de prim ajutor.

”Încercăm un sentiment de mândrie că după mulţi ani vom realiza un obiectiv de referinţă pentru Sibiu. Am construit proiecte de amploare în toată ţara, dar sentimentul este unul special când construieşti acasă. Acest moment este cu atât mai deosebit cu cât anul acesta CON-A aniversează 30 de ani de activitate pe piaţa construcţiilor”, a declarat Mircea Bulboacă, acţionarul majoritar al grupului CON-A, într-un comunicat de presă.

Constructorul CON-A a încheiat primul semestru al anului 2020 cu o creştere a veniturilor de aproximativ 20% comparativ cu S1 din 2019, însă activitatea s-a derulat în condiţii dificile, din cauza pandemiei. Compania a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 88,8 mil. euro, adică aproximativ 420 mil. lei. În anul precedent, cifra de afaceri, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, a fost de 440 mil. lei. CON-A numără aproape 1.000 de angajaţi şi are în portofoliu mai multe proiecte, la Podari, la Cluj, Timişoara. Compania şi-a creat un portofoliu alcătuit în mare parte din fabrici, având la activ peste 70 de unităţi de producţie predate la cheie.

În 2018, pe baza datelor financiare din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat românesc după cifra de afaceri, cu un business de 548 mil. lei, ceea ce a propulsat compania direct în fruntea constructorilor cu acţionariat local, în faţa unor jucători locali precum Bog’Art, Construcţii Erbaşu şi Hidroconstrucţia.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments