19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALA revenit cheful de investiţii: Austriecii de la Leier investesc 25 mil....

A revenit cheful de investiţii: Austriecii de la Leier investesc 25 mil. euro în două fabrici noi de materiale de construcţii la Cluj şi Arad

Grupul austriac Leier, care a cumpărat în România companiile Brikston şi Siceram, are în derulare investiţii de peste 25 de milioane de euro în două fabrici de betoane, în judeţele Cluj (localitatea Câţcău) şi Arad (localitatea Şimand). Banii sunt direcţionaţi şi către o secţie nouă de prefabricate din beton la Brikston Iaşi, precum şi către dezvoltarea şi tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile pe care Leier le are deja în portofoliul local.

”Am dat startul a două noi investiţii pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, spune Cristian Suciu, director general Leier Rom.

Leier Rom, compania prin care este operată activitatea din România a grupului austriac, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 23,7 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Compania a avut pierderi de 2,1 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, unde numărul mediu de angajaţi raportat pentru 2019 este 45. Rezultatele se referă la activităţile de producţie de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coşuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante şi alte produse.

Leier şi-a făcut intrarea pe piaţa locală cu o fabrică în comuna Unirea din judeţul Alba (la sud de Cluj-Napoca). Unitatea a început să producă în iunie 2006 elemente pentru zidărie şi cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru sisteme de canalizare. În 2018, austriecii au cumpărat producătorul de cărămizi Brikston Iaşi de la fondul de investiţii ADM Capital, iar în 2019 şi-au consolidat poziţia prin achiziţionarea Siceram Sighişoara, singurul producător de ţiglă şi blocuri ceramice din România.

Grupul Leier este activ în şapte ţări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina) în domeniul producţiei de materiale pentru construcţii, comercializării şi service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai şi Skoda), în cel imobiliar şi al confecţiilor metalice / ingineriei mecanice. Grupul înregistrează în prezent o cifră de afaceri de peste 350 mil. euro, în cele peste 40 de fabrici.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments