12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFraţii Florea din Alba au făcut afaceri de peste 23 mil. euro...

Fraţii Florea din Alba au făcut afaceri de peste 23 mil. euro din activităţi de construcţii, transport, servicii hoteliere şi distribuţie de carburanţi

Florea Grup, companie deţinută de fraţii Marcel şi David Florea din judeţul Alba, şi-a redus businessul cu 12% în 2019, până la 112 milioane de lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pe de altă parte, profitul a fost mai mult decât dublu anul trecut faţă de 2018, situându-se la 19,1 milioane de lei. Numărul mediu de angajaţi a fost 389, cu 37 mai mic faţă de anul precedent, arată aceeaşi sursă.

Anul trecut, Florea Grup a demarat o investiţie de peste 10 milioane de euro în construcţia unei fabrici de prefabricate de beton în localitatea Strejnicu, judeţul Prahova, la 15 kilometri de municipiul Ploieşti. Noua investiţie va dubla producţia de pavaje a companiei, care împreună cu fabrica din Alba Iulia va însuma o capacitate totală zilnică de 12.000 mp. Noua unitate de producţie din Strejnicu va avea şi un showroom de peste 5.500 de metri pătraţi.

Compania Florea Grup a fost înfiinţată în 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

În 2008, compania a debutat în turism, prin darea în folosinţă a unui complex hotelier lângă Alba Iulia, Astoria. În 2013, a cumpărat Hotelul Transilvania, tot din judeţul Alba, iar în 2018 a inaugurat un ştrand în cadrul complexului Astoria.

Compania mai produce prefabricate din beton, agregate minerale şi mixturi asfaltice, fiind activă şi în domeniul carburanţilor şi al transportului de produse şi de persoane. Compania dispune de o flotă de 320 de maşini şi utilaje, potrivit celor mai recente date. Distribuţia carburanţilor se realizează prin intermediul celor zece staţii moderne amplasate în Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureş, Aiud, Cîmpeni, Sântimbru, Mihalţ, Zlatna şi Sard, acoperind prin aria de activitate aproape tot judeţul Alba. Pe lângă distribuirea en-detail, societatea practică livrări de carburanţi pe bază de contracte cu decontări la termen. Printre lucrările realizate de Florea Grup s-au numărat în trecut cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia, precum şi execuţia centurii ocolitoare a municipiului Sibiu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments