6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALModel pentru business: Fabrica Emerson de la Cluj se apropie de 1...

Model pentru business: Fabrica Emerson de la Cluj se apropie de 1 miliard de lei cifră de afaceri

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de aproximativ 18,4 mld. dolari, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 955,9 mil. lei (201,7 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 56,1 mil. lei (11,8 mil. euro), mai mult cu 3% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clien­ţii companiei în Europa. Americanii mai deţin pe piaţa lo­­cală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bu­cu­reşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lu­crea­ză aproximativ 50 de angajaţi, potrivit unor informaţii furni­zate an­terior de companie. Concernul american Emerson a vân­dut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat acti­vită­ţi­le globale, de la cinci la două plat­for­me principale de acti­vi­ta­te, Emerson Auto­ma­tion So­lu­tions şi Emer­son Com­mer­cial & Resi­den­tial Solutions.

Divi­ziile Leroy-Somer şi Techni­ques Control au fost vân­dute de Emerson ja­po­­nezilor de la Ni­dec Cor­po­­ration, în ca­drul unei tran­­zacţii glo­bale evaluate la 1,2 mld. dolari. Emer­son a final­izat vânzarea plat­­­formei de afaceri Net­work Power, în luna de­cem­­brie 2016, şi a uni­tă­ţilor de afaceri Leroy-Somer şi Tech­niques Control, în luna mai 2017. Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost in­clu­se în această vânzare, fiind transferate în proprietatea Nidec.

De la declararea stării de urgenţă, munca la domiciliu a de­venit obligatorie pentru majoritatea angajaţilor Emerson, excep­ţie făcând oamenii direct implicaţi în activitatea de pro­ducţie. Pentru aceştia s-au implementat măsuri supli­men­tare de igienă a spaţiului de lucru, echipamente de protecţie şi orga­nizare a procesului de producţie, precum şi respectarea distan­ţei sociale, ţinând cont de toate cerinţele de siguranţă, au transmis anterior oficialii Emerson din România. Gigantul ame­rican Emerson, cu vânzări globale de aproximativ 18,4 mld. dolari în 2019, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments