web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Antreprenorii bistriţeni Călin Oniţă şi Francisc Kontra au ajuns la afaceri de 33 mil. euro cu producătorul de cabluri electrice RCB Electro

Antreprenorii bistriţeni Călin Oniţă şi Francisc Kontra au ajuns la afaceri de 33 mil. euro cu producătorul de cabluri electrice RCB Electro

Producătorul de cabluri electrice RCB Electro 97 din Bistriţa, controlat de antreprenorii Călin Oniţă şi Francisc Kontra, a realizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 155,5 mil. lei (aproximativ 33 mil. euro), în creştere cu 1,4% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a încheiat anul trecut cu un profit net de 2,1 mil. lei (445.000 de euro), în scădere cu 32% faţă de anul precedent, şi cu un număr mediu de 112 angajaţi, conform datelor publice.

Compania RCB Electro 97 este specializată în fabricarea şi distribuţia de conductoare şi cabluri izolate. Activitatea de producţie se desfăşoară în două hale, având suprafeţe de circa 2.500 de metri pătraţi, conform datelor de pe site-ul companiei. De asemenea, RCB Electro 97 mai are un depozit de materii prime şi produse finite de aproximativ 2.500 de metri pătraţi. Produsele RCB Electro 97 sunt vândute în reţele de magazine precum Dedeman, Leroy Merlin şi Hornbach la nivel naţional, iar compania bistriţeană deţine flota proprie de transport, dar colaborează şi cu alte societăţi.

RCB Electro 97 a fost fondată în anul 1997, iniţial în companie fiind asocialţi Călin Oniţă, Francisc Kontra şi un alt antreprenor. Ulte­rior, al treilea partener s-a retras din busi­ness. Călin Oniţă şi Francisc Kontra au avut iniţial o afacere în comerţ şi apoi s-au decis să investească într-o unitate de producţie.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW