web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Consiliul Județean Cluj a luat peste 3 mil. euro de la UE pentru spitalele clujene implicate în lupta cu noul coronavirus

Consiliul Județean Cluj a luat peste 3 mil. euro de la UE pentru spitalele clujene implicate în lupta cu noul coronavirus

Consiliul Județean Cluj anunță câștigarea celui de-al doilea proiect din fonduri europene in valoare totală de 15,3 mil. lei (peste 3 mil. euro) care vizează îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza COVID-19.

”Continuăm să mobilizăm și să alocăm toate resursele necesare pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Cu siguranță, noile dotări vor sprijini considerabil eforturile medicilor clujeni în ceea ce privește diagnosticarea și tratarea pacienților COVID”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană vor fi decontate nu mai puțin de 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și 358.189 de echipamente de protecție achiziționate de Consiliul Județean din bugetul județului. Ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de Consiliul Județean în luna iulie a.c., când au fost obținuți circa 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu alte 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW