8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProdu­cătorul de eti­chete auto­adezive şi ambalaje flexibile Rottaprint din Apahida, Cluj, investeşte...

Produ­cătorul de eti­chete auto­adezive şi ambalaje flexibile Rottaprint din Apahida, Cluj, investeşte 4 mil. euro în utilaje şi dezvoltare software

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică pro­du­cătoare de eti­chete auto­adezive şi ambalaje flexibile din România, cu sediul în localitatea Apahida, Cluj, are în plan pentru anul în curs investiţii în valoare de 4 milioane de euro, bani ce vor susţine dezvoltarea liniilor de producţie şi partea de software.

”Anul acesta vom continua dezvoltarea liniilor de fabricaţie pentru noile categorii de produse intrate în portofoliul Rottaprint. Astfel, investiţia va fi di­recţionată către dez­voltarea software, utilaje care să ne permită să reducem impactul producţiei asupra mediului, implementarea unui sistem de colectare selectivă, dezvoltarea liniilor de producţie pentru etichetele inteligente”, a spus Cristi Nechita-Rotta, citat de Ziarul Financiar.

Acesta a adăugat că pe fondul pan­demiei care a dus la o majo­rare a producţiei în industria ali­men­tară dar şi a produselor chimice de dezinfectat, Rottaprint a înregistrat o creştere a expor­turilor de circa 18% în primele şase luni ale anului în curs.

”Creşterea exporturilor este unul dintre obiectivele noastre strategice. Odată cu procesul de rebranding al companiei, am intensificat acţiunile de pro­movare pe plan extern, am an­gajat forţă de muncă exclusiv pen­tru segmentul de vânzări în ţările pe care ne focusăm, mai ales Un­garia şi Germania.Până la fina­lul anului, estimăm o creştere a exporturilor de peste 20%, comparativ cu anul trecut.”, a mai spus Nechita.

Tipografia Rottaprint a încheiat anul 2019 cu afaceri de peste 23 de milioane de euro, înre­gistrând un plus de 7% faţă de anul precedent, iar pentru finalul acestui an, directorul general esti­mează o creştere de două cifre, pe fon­dul majorării cererii.

Rottaprint deţine în prezent patru centre logistice în România, la Timişoara, Braşov, Ilfov şi Paş­cani şi două centre logistice în Un­garia şi Germania, în care lucrează peste 270 de angajaţi. Anul trecut, compania a livrat produse în 11 ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments