iQuest, furnizor de soluţii software fondat la Cluj în 1998 şi deţinut în prezent de grupul german Allgeier, şi Nagarro, companie de inginerie digitală şi soluţii tehnologice, deţinută de acelaşi grup, vor fuziona, noua organizaţie urmând să aibă peste 800 de angajaţi în România. În urma tranzacţiei, cele două companii vor cumula în România aproximativ 815 de angajaţi, cea mai mare parte a acestora provenind din grupul iQuest. Nagarro are o echipă de 155 de angajaţi în cadrul sediului său unic din România, aflat la Timişoara, iar iQuest cumulează în birourile din Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti, Craiova şi Sibiu peste 660 de angajaţi.
iQuest are centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Sibiu, Bucureşti şi Varşovia, sediul central în Frankfurt şi un birou de consultanţă în Zurich. Compania şi-a început activitatea în 1998, fiind fondată de Cornelius Brody, un antreprenor din Cluj. Din 2018, grupul Allgeier deţine pachetul majoritar în cadrul grupului iQuest. În prezent, iQuest Group este deţinut 100% de Nagarro. Etapa de tranziţie va fi guvernată de o echipă formată din managementul celor două companii, transferând responsabilităţile curente către noua configuraţie. La conducerea operaţiunilor noii entităţi formate în România se va afla Voicu Stoiciu, care deţine în prezent funcţia de Managing Director Nagarro România.
”Atât Nagarro, cât şi iQuest sunt organizaţii de professional services cu o cultură solidă, ce prezintă mai multe asemănări decât deosebiri, fapt ce conturează avantajele acestei decizii. Ambele companii construiesc soluţii plecând de la o înţelegere solidă a nevoilor clienţilor, cu o versatilitate foarte ridicată şi valoare adăugată. Pe de altă parte, noua organizaţie va putea accesa pieţe neabordate până acum de fiecare dintre cele două companii”, a declarat Voicu Stoiciu, Managing Director Nagarro România.
Fuziunea face parte din noua strategie a Allgeier SE, companie listată la bursa din Frankfurt, care vizează gruparea tuturor entităţilor din zona de tehnologie din portofoliu într-o divizie distinctă care ţinteşte o listare independent. Clienţii deserviţi de către iQuest se regăsesc, în principal, în zone geografice precum SUA, Marea Britanie, Elveţia şi Germania, şi activează cu precădere în domenii precum servicii financiare, biotehnologie, transport şi logistică, utilităţi, telecomunicaţii.
Nagarro, prezentă în România din 2005, are clienţi din arii de activitate precum producţie, transport şi logistică, bănci şi asigurări, auto, digital, retail, telecomunicaţii. În următoarele luni iQuest va fi rebranduit în Nagarro, însă, la nivel operaţional, cele două organizaţii nu vor suferi modificări: specialiştii Nagarro şi iQuest vor avea oportunitatea de a lucra la mai multe proiecte şi vor avea acces la tehnologii, experienţe şi modele de livrare noi. Echipele destinate unui proiect pot avea acum în componenţă specialişti din mai multe zone geografice, operând după un model de livrare global.
”În timp ce traversăm situaţia actuală dictată de pandemia de Covid-19, aşteptăm cu nerăbdare următorul capitol în care vom opera ca o singură companie. Sunt convins că viitorul va fi unul promiţător, ţinând cont că atât Nagarro, cât şi iQuest împărtăşesc aceeaşi cultură organizaţională în care orientarea către client, agilitatea, comunicarea deschisă şi angajaţii au prioritate”, încheie Voicu Stoiciu.
Nagarro, lider global în servicii tehnologice de ultimă generaţie pentru inovare digitală şi performanţă avansată, are birouri în 25 de ţări, cele mai importante centre fiind localizate în România, Austria, Germania, India, Mexic, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite ale Americii. Companie antreprenorială, Nagarro a fost fondată în 1996 şi preluată de grupul german de tehnologie Allgeier SE în 2011. În România, Nagarro are sediul în Timişoara.