8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFurnizorul german de sisteme de încălzire Viessmann, cu sediul în Ghimbav,...

Furnizorul german de sisteme de încălzire Viessmann, cu sediul în Ghimbav, a ajuns la afaceri de peste 36 mil. euro

Compania Viessmann SRL, parte a gru­pu­lui german de sisteme de încălzire, in­dus­triale şi de refrigerare Vies­smann, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 173,8 mil. lei (36,7 mil. euro), în creştere cu 14,6% faţă de anul an­terior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut profit net de peste 11 mil. lei (aproximativ 2,3 mil. euro), mai mult cu 3,6% faţă de anul precedent, având un număr mediu de 60 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Compania furnizează sisteme de încăl­zire ecologice (cazane pe combustibil lichid, solid, gazos sau în conden­saţie), sisteme solare, pom­pe de căldură, gene­ratoare de căldură pentru surse de energie regenerabile, sisteme de ventilaţie, boilere. Viessmann comercializează sisteme de încălzire pentru clădiri rezidenţiale precum sisteme termice solare pentru prepararea apei calde menajere, aport termic şi răcire centrală, cât şi cazane speciale pe buşteni, aşchii de lemn si peleţi, pompe de căldură pentru a utiliza căldura din sol, apele subterane sau aerul înconjurător, precum şi sistemele sola­re, fotovoltaice şi de ventilaţie.

Pentru unităţile comerciale Viessmann furnizeză compo­nen­te ale tehnicii de auto­matizare, telecomenzi şi ac­cesorii pentru mo­nito­ri­zarea şi operarea de la distanţă, iar pentru domeniul industrial compania fur­nizează sisteme de încălzire pentru toate aplicaţiile şi orice sursă de ener­gie, de la 1,5 la 120.000 kW. Compania Vies­smann are sediul în lo­calitatea Ghimbav, ju­deţul Bra­şov, şi bi­rouri comer­cia­le în Bu­cureşti, Cluj-Napoca şi Bacău.

Compania a fost înfiinţată în anul 1998 ca filială a grupului ger­man Vies­smann, produ­că­tor de sisteme de în­călzire, in­dus­triale şi de refri­gerare. La nivel global, Vies­smann realizează o cifră de afaceri totală de 2,37 miliarde de euro şi are peste 12.000 de angajaţi. Germanii deţin 22 de fabrici amplasate în 11 ţari, precum şi reprezentanţe comerciale în 120 de sedii din 74 de ţari. Exportul reprezintă 55% din totalul cifrei de afaceri a companiei, potrivit informaţiilor de pe site-ul Viessmann.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments