8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTDoi studenţi la informatică au lansat platforma AgriHub, un marketplace online care...

Doi studenţi la informatică au lansat platforma AgriHub, un marketplace online care îi pune în le­gătură pe pro­du­cătorii locali cu clienţii din zona lor

Eugen Iordache şi Mircea Oana, doi studenţi la informatică, au lansat platforma AgriHub, un marketplace online care îi pune în le­gătură pe pro­du­cătorii locali, oferin­du-le vizi­bilitate, cu clienţii care doresc produse proas­pete. Prin intermediul platformei, produ­cătorii locali pot vinde diferite produse, de la legume la verdeţuri, fructe proaspete, până la miere şi mixuri de legume des­hidratate.

Cei doi studenţi, angajaţi într-o companie IT, au identificat nevoia de vizibilitate în mediul online a produ­cătorilor locali în urmă cu un an când unul dintre clienţii companiei la care lucrau venea din industria de agricultură.

”Luând contact cu mai multe startup-uri din agricultură ne-am dat seama că există o problemă cu vânzarea produselor locale. Aveam mai de mult ideea de a face producătorii români mai vizibili pe piaţă, însă nu ne gândisem la o formă concretă a proiectului. în noiembrie, când am participat la conferinţa Impact Hub pe tema Food & Agri, am găsit o nişă în zona de produse locale către restaurante”, explică Eugen Iordache, cofondator AgriHub.ro.

”Deoarece logistica s-a dovedit a fi foarte costisitoare în cazul restaurantelor, în martie am decis să lăsăm pentru mai târziu acest segment şi să începem cu o soluţie adresată consumatorului final: lădiţe cu legume livrate direct la uşa consumatorilor”, explică Eugen Iordache, cofondator AgriHub.ro.

Platformă se adresează momentan producătorilor şi clienţilor din Bucureşti şi împrejurimi, urmând ca pe viitor să se extindă în Cluj, unde deja sunt în discuţii cu producători locali din zonă. Eugen Iordache spune că pe viitor serviciile oferite de AgriHub vor fi disponibile în Cluj, Iaşi şi Braşov, urmând şi alte oraşe mari.

AgriHub este unul dintre cele 8 proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la începutul acestui an de Impact Hub Bucharest şi EFSE DF, care se va încheia în iulie odată cu prezentarea proiectelor în faţa publicului, a juriului, a investitorilor şi specialiştilor din domeniu.

Pentru producători, platforma online AgriHub reprezintă o soluţie de e-commerce care le pune la dispoziţie un spaţiu virtual unde îşi pot lista produsele şi gestiona comenzile. în prezent, listarea în platformă este gratuită, urmând ca pe viitor să existe un comision de maxim 5% atunci când plata va fi disponibilă prin intermediul platformei. Eugen Iordache spune că pe viitor serviciile oferite de AgriHub vor fi disponibile în Cluj, Iaşi şi Braşov, urmând şi alte oraşe mari.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments