18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALOradea Tech Hub: În toamna aceasta vom lansa un program de pre-accelerare...

Oradea Tech Hub: În toamna aceasta vom lansa un program de pre-accelerare pentru start-up-urile tech. Bugetul anual de investiţii este de 300.000 euro

Oradea Tech Hub, un hub dedicat start-up-urilor de tehnologie din zona de nord-vest a ţării, va lansa în toamna aceasta un program de pre-accelerare pentru echipele locale care au idei de businessuri tech, acestea având posibilitatea de a primi şi finanţare în cadrul programului astfel încât să poată porni afacerea dorită. Pro­gra­mul va fi realizat cu sprijinul primă­riei din Oradea şi al com­paniilor IT locale.

”În toamna aceasta va porni o iniţiativă public-privată a primăriei împreună cu câteva din companiile de IT şi start-up-uri tech prin care se doreşte realizarea unui boost al eco­sistemului printr-un buget anual de 300.000 euro care să fie in­­­­vestit în start-up-uri afla­te la în­ce­­put de drum ce se vor înfiinţa în ur­­mă­toa­rea pe­­rioadă. Aceasta este o iniţiativă care se discută deja de aproape un an, iar în toamnă vrem să începem programul – va fi un program de pre-accelerare, incubare, care se va finaliza cu investiţii pentru start-up-urile care au cele mai bune idei şi cele mai multe şanse şi oportunităţi de dezvoltare”, a declarat David Achim, di­rector executiv în cadrul Oradea Tech Hub, citat de Ziarul Financiar. Acesta a adăugat că bugetul de investiţii de 300.000 euro pentru strat-up-uri tech va fi asigurat în mod special de primăria Oradea.

Companiile private care s-au alăturat iniţiativei au rolul de a conduce iniţiativa. Primăria a înţeles că nu are expertiza ne­ce­sară, ci sectorul privat este cel care trebuie să conducă o astfel de iniţiativă, însă primăria spri­ji­nă programul în principal cu fon­duri. Companiile care sunt im­pli­cate vor fi la rândul lor dis­puse să investească şi nu numai ele bineînţeles. Scopul iniţiativei este să susţină dez­voltarea start-up-urilor şi să le pună pe picioa­re ca apoi să mear­­gă către in­ves­tiţii mai mari.

Oradea Tech Hub a fost înfiinţat în urmă cu cinci ani, aceasta axându-se pe partea de educare a ecosistemului local de start-up-uri şi de realizare de evenimente pentru start-up-uri, precum şi pe zona de oferire a unui spaţiu de lucru pentru echipele aflat la început de drum. Printre cele mai noi şi cunoscute start-up-uri de tehnologie din Oradea se numără TypingDNA, start-up-urile celor de la SmartWare – Flipsnack şi Bannersnack, precum şi AppointFix şi PrimeDash.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments