web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Oradea Tech Hub: În toamna aceasta vom lansa un program de pre-accelerare pentru start-up-urile tech. Bugetul anual de investiţii este de 300.000 euro

Oradea Tech Hub: În toamna aceasta vom lansa un program de pre-accelerare pentru start-up-urile tech. Bugetul anual de investiţii este de 300.000 euro

Oradea Tech Hub, un hub dedicat start-up-urilor de tehnologie din zona de nord-vest a ţării, va lansa în toamna aceasta un program de pre-accelerare pentru echipele locale care au idei de businessuri tech, acestea având posibilitatea de a primi şi finanţare în cadrul programului astfel încât să poată porni afacerea dorită. Pro­gra­mul va fi realizat cu sprijinul primă­riei din Oradea şi al com­paniilor IT locale.

”În toamna aceasta va porni o iniţiativă public-privată a primăriei împreună cu câteva din companiile de IT şi start-up-uri tech prin care se doreşte realizarea unui boost al eco­sistemului printr-un buget anual de 300.000 euro care să fie in­­­­vestit în start-up-uri afla­te la în­ce­­put de drum ce se vor înfiinţa în ur­­mă­toa­rea pe­­rioadă. Aceasta este o iniţiativă care se discută deja de aproape un an, iar în toamnă vrem să începem programul – va fi un program de pre-accelerare, incubare, care se va finaliza cu investiţii pentru start-up-urile care au cele mai bune idei şi cele mai multe şanse şi oportunităţi de dezvoltare”, a declarat David Achim, di­rector executiv în cadrul Oradea Tech Hub, citat de Ziarul Financiar. Acesta a adăugat că bugetul de investiţii de 300.000 euro pentru strat-up-uri tech va fi asigurat în mod special de primăria Oradea.

Companiile private care s-au alăturat iniţiativei au rolul de a conduce iniţiativa. Primăria a înţeles că nu are expertiza ne­ce­sară, ci sectorul privat este cel care trebuie să conducă o astfel de iniţiativă, însă primăria spri­ji­nă programul în principal cu fon­duri. Companiile care sunt im­pli­cate vor fi la rândul lor dis­puse să investească şi nu numai ele bineînţeles. Scopul iniţiativei este să susţină dez­voltarea start-up-urilor şi să le pună pe picioa­re ca apoi să mear­­gă către in­ves­tiţii mai mari.

Oradea Tech Hub a fost înfiinţat în urmă cu cinci ani, aceasta axându-se pe partea de educare a ecosistemului local de start-up-uri şi de realizare de evenimente pentru start-up-uri, precum şi pe zona de oferire a unui spaţiu de lucru pentru echipele aflat la început de drum. Printre cele mai noi şi cunoscute start-up-uri de tehnologie din Oradea se numără TypingDNA, start-up-urile celor de la SmartWare – Flipsnack şi Bannersnack, precum şi AppointFix şi PrimeDash.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW