21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFurnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj deschide magazin la...

Furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj deschide magazin la Cluj-Napoca

Furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj, controlat de familia Găvan, a obţinut în prima jumătate din 2020 afaceri de aproape 17 milioane de lei, plus 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 2 mil. lei, plus 80%. Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2020, numărul de tranzacţii a crescut cu 22%, iar valoarea medie a unei comenzi s-a mărit cu 3%, în timp ce vânzările online au depăşit cu 40% volumul vânzărilor înregistrate pe platformă anul trecut.

În plus, compania a optat pentru automatizarea şi eficientizarea proceselor interne, fapt ce a determinat o dinamică mai bună de lucru şi  a majorat profitul cu până la 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind valoarea de 2 milioane de lei.

”Rezultatele excelente vin din investiţia în tehnologie, care e şi una din direcţiile noastre strategice. Prin intermediul acestor investiţii am automatizat şi eficientizat o serie de procese şi am putut să avem o mai bună deschidere către categorii noi de consumatori”, spune Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj.

El menţionează că în următoarea perioadă compania şi-a propus să-şi menţină ritmul de creştere prin extinderea reţelei cu încă trei magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov şi prin listarea la Bursa de la Bucureşti, unde MAM Bricolaj intenţionează într-o primă fază să vândă un pachet de 25% din numărul de acţiuni şi să atragă astfel de la investitori 2 milioane de euro pentru dezvoltarea companiei.

”Pentru următoarea perioadă pe propunem să păstrăm acest ritm ascendent şi vizăm două obiective strategice majore: listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi dezvoltarea reţelei de magazine la nivel naţional cu încă trei puncte noi de lucru în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov”, a spus Găvan.

Compania operează două magazine, unul în zona de sud a Capitalei (în Berceni, pe strada Luică) şi unul în estul oraşului (în Titan), fiecare cu o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. În 2019, MAM Bricolaj a avut afaceri de 29,6 milioane de lei, cu 16% mai mult faţă de anul precedent, şi un profit net de 2,9 milioane de lei.

Produsele pe care le vinde MAM Bricolaj provin atât din România, cât şi din ţări ca Germania, Austria, Polonia, China, Turcia sau Spania. Compania a fost înfiinţată în 2011, cu o investiţie de 100.000 de euro, din care jumătate a mers către renovarea şi amenajarea primului spaţiu deschis, iar cealaltă jumătate către achiziţia unui prim stoc de produse. Primul magazin deschis a fost cel din Titan, iar în 2014 a urmat cel din Berceni. Magazinul din Titan a fost mutat la sfârşitul anului 2019. Înainte de a fonda MAM Bricolaj, Cristian Găvan conducea o afacere cu producţie de mobilier la comandă. MAM Bricolaj este deţinută în proporţie de 90% de Cristian Găvan, în timp ce soţia acestuia Petruţa Găvan deţine 10% din capitalul social.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments