web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujul a intrat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020. Orașul câștigător va primi 1 mil. euro pentru a-și susține activitățile de inovare

Clujul a intrat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020. Orașul câștigător va primi 1 mil. euro pentru a-și susține activitățile de inovare

Municipiul Cluj-Napoca, alături de alte 12 orașe din nouă țări europene, se află în etapa finală a concursului pentru a deveni Capitala Europeană a Inovării 2020. Finanțat de programul de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, premiul recunoaște orașele europene care dezvoltă ecosisteme vibrante de inovare pentru a aborda provocările publice și a îmbunătăți viața oamenilor.

Inovația este esențială pentru orașe pentru a asigura o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când orașele dezvoltă ecosisteme de inovare, astfel încât actorii din inovație și cetățenii să se întâlnească și să colaboreze, aceasta le stimulează dezvoltarea și rezistența. Cea de-a șasea ediție a Premiului Capitalei Europene a Inovării va fi încă un concurs puternic și va prezenta cele mai bune practici inovatoare care conduc orașele europene înainte”, a spus Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Un juriu format din experți independenți a selectat cei 12 finaliști, analizând modul în care orașele folosesc soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societăților lor, cum folosesc astfel de practici în procesul de dezvoltare urbană și cum implică comunități locale în luarea deciziilor.

Orașul câștigător va primi titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020, precum și 1.000.000 de euro pentru a-și susține activitățile de inovare. Următoarele cinci orașe vor primi câte 100.000 de euro fiecare. Comisia va anunța câștigătorul în cadrul Zilelor Europene de Cercetare și Inovare care se va desfășura în perioada 22-24 septembrie 2020. În cadrul aceluiași eveniment, Comisia va acorda premiul UE pentru Femeile Inovatoare 2020, Premiul EIC Horizon pentru tehnologie de înaltă performanță pentru ajutor umanitar și Premiul Impact Orizont 2020.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW