34.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iulie 14, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProprietarul brandului de preparate din carne Brio, profit de 2,8 mil. euro...

Proprietarul brandului de preparate din carne Brio, profit de 2,8 mil. euro în 2019, la afaceri de peste 27 mil. euro

Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj, controlat de antreprenorul Bogdan Ilie Daniel, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 129,5 mil. lei (27,3 mil. euro), mai mult cu 24% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 13,5 mil. lei (2,8 mil. euro), în creştere cu 58% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 415 de angajaţi, conform datelor publice.

Com­pania deţine în localitatea Mihai Viteazu, la aproximativ 35 km de municipiul Cluj-Napoca, o fabrică de procesare a cărnii, cu o capacitate de producţie de 80 de tone pe zi, unde se produc peste 200 de sortimente din toată gama de preparate din carne, care sunt prezente în aproape toate reţelele de supermarketuri, cât şi pe piaţa tradiţională, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

CIA Aboliv deţine magazine proprii de desfacere a produselor în localităţile clujene Turda, Câmpia Turzii, Mihai Viteazu şi Floreşti, potrivit informaţiilor de pe site-ul CIA Aboliv. Produsele companiei sunt comercializate sub mărcile Brio şi Apetit. Producătorul clujean a ieşit pe piaţă la începutul anului 2017 cu o nouă reţetă de specialităţi de porc crud-uscate, maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda, produse care au intrat ulterior în magazinele Mega Image.

Compania CIA Aboliv a fost înfiinţată în anul 1992, în localitatea Mihai Viteazu, cu 20 de angajaţi şi o producţie de aproximativ 500 kg/zi. Compania s-a dezvoltat constant, în urma cererii în creştere pentru produsele proprii. Fabrica s-a extins treptat, liniile de producţie fiind modernizate inclusiv prin accesarea fondurilor Sapard. Acţionarul unic al companiei CIA Aboliv este antreprenorul Bogdan Ilie Daniel, tatăl directorul general, Olivian Bogdan. Piaţa de mezeluri, care s-a apropiat în 2018 de pragul de 4 miliarde de euro, este dominată de branduri româneşti, rămânând de altfel şi una dintre puţinele pieţe unde antreprenorii nu au cedat presiunii companiilor multinaţionale.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments