web analytics
Sunteți aici

Austriecii de la Wienerberger au ajuns la afaceri de 59 mil. euro cu fabricile locale de cărămizi şi pavele

Producătorul austriac de cărămizi Wienerberger şi-a majorat businessul de pe plan local cu 21% în 2019 faţă de anul precedent, până la 279 de milioane de lei (59 mil. euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a urcat cu 23%, până la aproape 48 de milioane de lei, iar numărul mediu de angajaţi a crescut cu 14 persoane.

În cel mai recent raport financiar al grupului, oficialii Wienerberger spuneau că apropierea alegerilor locale care vor avea loc în 2020 ţine pe plus cererile de materiale de cons­trucţii, deoarece adminis­traţiile locale se concentrează pe investiţii pe termen scurt, trendul fiind vizibil şi în rezultatele companiei pe primul trimestru din 2020.

Grupul austriac Wienerberger are în România patru fabrici de cărămizi – în localităţile Sibiu, Triteni (judeţul Cluj), Gura Ocniţei (judeţul Dâmboviţa), Berca (judeţul Buzău), dar şi patru fabrici de pavele (Bolintin, Vale, Teiuş, Nadab). Grupul este şi distribuitor de ţigle şi cărămizi de faţadă, pe care însă le importă din fabricile grupului amplasate în Ungaria, Austria, Belgia, Croaţia, Serbia, Slovenia.

Grupul austriac operează pe piaţa locală prin trei companii: Wienerberger Sisteme de Cărămizi (cu afaceri de 279 mil. lei în 2019), Semmelrock Stein Design (cu afaceri de 81 mil. lei în 2018, cel mai recent an pentru care există date publice) şi Tondach România (cu afaceri de 69 mil. lei în 2019). La nivel de grup, Wienerberger a avut o cifră de afaceri de 3,5 miliarde de euro în 2019, în creştere cu 5% faţă de anul precedent. Valoarea EBITDA a fost de 587 milioane de euro, în creştere cu 24%.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW