web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fraţii Claudiu şi Marius Baciu din Turda merg spre afaceri de 11 mil. euro cu EMS Floor, companie care implementează sisteme de pardoseli pe bază de răşină

Fraţii Claudiu şi Marius Baciu din Turda merg spre afaceri de 11 mil. euro cu EMS Floor, companie care implementează sisteme de pardoseli pe bază de răşină

EMS Floor Group, business fondat în urmă cu zece ani de fraţii Claudiu şi Marius Baciu în Turda (jud. Cluj), care implementează sisteme de pardoseli pe bază de răşină destinate spaţiilor industriale şi comerciale, estimează afaceri de 11,4 milioane de euro la finalul anului, echivalentul unei creşteri de 22% faţă de 2019, avans generat de proiectele pe care le execută în România, dar şi pe pieţele din Belgia, Luxemburg, Franţa şi Ungaria.

”Iniţial, estimările noastre de creştere erau mai mari, însă, din cauza pandemiei, credem că anul acesta anumite proiecte vor avansa mai încet, astfel că estimăm o creştere de 22% a cifrei de afaceri consolidate. Observăm în anumite zone o scădere a apetitului, şi aici mă refer la malluri sau ansambluri imobiliare. În străinătate, acum se pune accentul pe lucrări publice – parcări şcoli, spitale”, explică Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group, citat de Ziarul Financiar.

În perioada de lockdown compania a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea din afara ţării, continuând lucrările pe şantierele din România, unde a derulat proiecte pentru societăţi din industria agroalimentară şi farmaceutică. Pentru anul în curs, fondatorii EMS şi-au propus să înceapă construcţia unui nou sediu de birouri, în Turda, investiţie estimată la 2 milioane de euro, reprezentând fonduri proprii, finanţare bancară, fonduri atrase prin programul IMM Invest, dar şi fonduri europene.

În plus, planurile celor doi antreprenori vizează dublarea cifrei de afaceri în cinci ani, la peste 20 mil. euro, şi obţinerea statutului de ”cel mai dorit angajator” din industria de profil, din Uniunea Europeană.

Cu o investiţie iniţială exclusiv bazată pe economii proprii, după mai mulţi ani de muncă în străinătate, Claudiu şi Marius Baciu au înfiinţat în 2010 firma specializată în pardoseli denumită 4M Pardoseli, pe care în 2015 au rebranduit-o, devenind European Multisolutions Systems Group (EMS Floor Group). Pe pieţele pe care este prezent, grupul operează cu trei divizii specializate în pardoseli, hidroizolaţii şi recondiţionări de pardoseli, respectiv EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems şi EMS Polishing.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW