web analytics
Sunteți aici

Investiții de peste 20 mil. euro din fonduri europene pentru 4 școli clujene

Patru școli din municipiul Cluj-Napoca sunt în proces de reabilitare și extindere cu fonduri europene. Pe lângă lucrările de infrastructură, fiecare școală va fi beneficia de variate sisteme inteligente, cu surse regenerabile de energie, respectiv dotări IT.

În cazul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu (clasele V-VIII), proiectul presupune modernizarea corpului existent, construirea unui corp nou (P+3), extinderea și modernizarea sălii de sport. La finalizarea lucrărilor, școala va dispune de 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. Valoarea totală a investiției este de 29.069.367 lei (6 mil. Euro). Durata de execuție este de 18 luni.

Alături de Liceul Teoretic O. Ghibu mai sunt cuprinse în proiectele europene de modernizare și extindere Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Seminarul Liceal Ortodox și Colegiul Tehnic Ana Aslan. Proiectele pentru fiecare școală cuprind următoarele tipuri de intervenții: modernizarea instalațiilor sanitare și electrice, tâmplăriile existente vor fi înlocuite cu tâmplărie de aluminiu și geam termoizolant triplu cu fante higroreglabile pentru circulația controlată a aerului, clădirile vor fi prevăzute cu sistem automat de management al consumului, care permite monitorizarea și controlul interactiv în timp real al consumului utilităților;–

Vor fi folosite surse de energie regenerabilă, panouri fotovoltaice, pentru producere de energie electrică și panouri solare pentru producere de apă caldă menajere, corpuri de iluminat cu tehnologie LED, vor fi instalate sisteme de climatizare. In total, vor fi cheltuiti peste 20 mil. euro, din fonduri europene, pentru cele 4 școli clujene.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW