web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de com­po­nen­te pentru echipa­mente electro­ni­ce Celestica din Borş, judeţul Bihor, a ajuns la afaceri de peste 362 mil. euro

Fabrica de com­po­nen­te pentru echipa­mente electro­ni­ce Celestica din Borş, judeţul Bihor, a ajuns la afaceri de peste 362 mil. euro

Compania Celestica (România), subsidiara locală a gru­pului canadian Celestica cu venituri globale de 5,88 mld. do­lari, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 1,71 mld. lei (362,1 mil. euro), în creş­tere cu 23% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor. Compania şi-a diminuat anul trecut pierderea până la 41,5 mil. lei (8,7 mil. euro), de la 71,3 mil. lei (15,3 mil. euro) în 2018, potrivit datelor pu­blice. Celestica a ajuns în 2019 la un număr mediu de 1.924 de angajaţi, cu 270 de oameni mai mult faţă de anul precedent.

Grupul canadian Celestica de­ţine o fabrică de com­po­nen­te pentru echipa­mente electro­ni­ce şi un centru de servicii în Bihor. În 2017, canadienii au ma­jorat cu 20 mil. do­lari capitalul social al centrului de producţie din Bihor ”prin aport în numerar din partea asociatului Celestica Netherlands”.

Prezenţi pe piaţa locală din 2004, canadienii sunt printre cei mai discreţi investitori străini din ţară, singurele date despre evoluţia companiei fiind rezultatele financiare anuale care apar pe site-ul Ministerului Finanţelor sau anunţurile de angajare de pe siteurile specializate. Canadienii au deschis în România şi un centru de servicii, Celestica Business Services.

Grupul Celestica a avut în 2019 venituri globale de peste 5,88 mld. dolari, potrivit site-ului companiei. Celestica deţine 38 de unităţi de producţie la nivel global, iar printre clienţii companiei se află Alcatel Lucent, EMC, HP, Honeywell, Juniper, NEC, Ploycom, Raytheon şi Research in Motion. Unitatea de producţie din România şi birourile aferente se află în localitatea Borş, judeţul Bihor, unde canadienii deţin în proprietate o suprafaţă de 130.089 de metri pătraţi de teren, potrivit unor informaţii anterioare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW