18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTransportatorul VOS Logistics Cargo, cu sediul în Cluj-Napoca, a avut afaceri de...

Transportatorul VOS Logistics Cargo, cu sediul în Cluj-Napoca, a avut afaceri de peste 117 mil. euro în 2019

VOS Logistics Cargo, subsidiara locală a grupului olandez VOS, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 556 mil. lei (117,3 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Transportatorul olandez a avut însă anul trecut o pierdere de peste 16,8 mil. lei (aproximativ 3,5 mil. euro), de la un câştig net de 2,9 mil. lei (626.000 de euro) în 2018, conform datelor publice.

Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 280 de angajaţi. VOS Logistics, fondată în urmă cu 76 de ani în Olanda, a intrat pe piaţa din România încă din 2012 prin compania VOS Logistics România, cu afaceri de 57,3 mil. lei (peste 12 mil. euro) şi 72 de angajaţi anul trecut. Ulterior, grupul olandez a mutat o parte din operaţiuni în România. Pe lângă VOS Logistics România şi VOS Logistics Cargo,  grupul olandez mai deţine pe plan local şi VOS Logistics Bulk, care anul trecut a avut afaceri de 192,5 mil. lei (40,6 mil. euro), potrivit datelor publice.

La nivel de grup, furnizorul european de servicii logistice Vos Logistics a raportat o creştere de 9% a cifrei de afaceri în 2019, ajungând la 342 mil. euro. Activităţile de soluţii logistice precum şi divizia de transport de volum au înregistrat creştere şi performanţă îmbunătăţite, în timp ce cererile de transport internaţional (mega şi vrac) au scăzut, în principal pe fondul unei scăderi la nivelul producţiei industriale în Europa, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Vos Logistics şi-a extins serviciile de livrare la domiciliu în Olanda şi Belgia, împreună cu serviciile legate de comerţul electronic şi a obtinut un contract de distribuţie retail în Polonia. Compania şi-a extins serviciile de depozitare şi distribuţie în domeniul auto şi al petrochimicelor. După achiziţia SNEL Shared Logistics, Vos Logistics deţine una dintre cele mai extinse reţele de distribuţie din Benelux, cu o flotă de peste 400 de vehicule dedicate distribuţiei şi o capacitate de depozitare de 300.000 de metri pătraţi. Printr-o reţea de 30 de locaţii deţinute de grup, compania este activeă în toată Europa. Cu 3.000 de angajaţi, compania operează o flotă de 1.400 de vehicule Euro 5, EEV şi Euro 6 şi 4.000 de unităţi de încărcare, potrivit informaţiilor de pe site-ul Vos Logistics.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments