20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEVW Holding Cluj, importatorul camioanelor DAF, a făcut profit de 3,5 ori...

EVW Holding Cluj, importatorul camioanelor DAF, a făcut profit de 3,5 ori mai mare în 2019, la afaceri de 75 mil. euro

Compania EVW Holding din Cluj, un joint-venture între belgienii de la Turbos Hoet Group şi antreprenorul Gheorghe Chita, a raportat pentru 2019 un profit net de 3,5 mil. lei (740.000 de euro), de 3,5 ori mai mare faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.  Importatorul camioanelor DAF în România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 355,8 mil. lei (75 mil. euro), în sădere cu 12% faţă de anul pre­ce­dent, având un număr me­diu de 402 angajaţi, potrivit datelor publice. 

EVW Holding este unic importator al DAF în România din 1996 şi dealer autorizat pentru Isuzu, Tatra Phoenix şi VDL Bus & Coach. În primavara anului trecut, compania belgiană Turbos Hoet Group, cu activităţi în vânzarea de camioane noi şi rulate şi în distribuţia de piese de schimb, a achiziţionat 50% din acţiunile companiei clujene EVW Holding, unicul importator şi distribuitor al camioanelor DAF în România. 

Schimbările în EVW Holding au început încă din primele luni ale anului 2019, când Gheorghe Chita a devenit unic acţionar al companiei, după ce foştii parteneri – Ad van Wijk şi Mircea Mureşan – au hotărât să se separe şi astfel ”fiecare dintre ei să se poată implica 100% în businessul de care se simte mai apropiat şi la care se pricepe cel mai bine”, potrivit informaţiilor de la aceea dată. 

Astfel, Ad van Wijk şi Mircea Mureşan au hotărât să continue managementul com­paniei Logistic E van Wijk (furnizor de servicii integrate de transport şi de logistică), iar Gheorghe Chita, cu experienţă în mecanică şi construcţii, şi mai implicat în activitatea de vân­zări şi service, să preia frâiele EVW Holding. Compania EVW Holding nu a oferit informaţii legate de valoarea acestei tranzacţii.  Turbos Hoet Group, cu sediul central în Hooglede (Belgia), are o experienţă de peste 40 de ani în vânzarea de camioane noi şi rulate şi în distribuţia de piese de schimb, fiind lider pe piaţa europeană a turbosuflantelor în 2017, cu vânzări de circa 62.000 de unităţi, potrivit unor informaţii anterioare. EVW Holding este unic importator al DAF în România din 1996 şi dealer autorizat pentru Isuzu, Tatra Phoenix şi VDL Bus & Coach. 

Compania EVW Holding cuprinde cinci divizii de business: vânzări vehicule noi (DAF, Isuzu, Tatra Phoenix, VDL Bus & Coach), vânzări vehicule rulate (toate mărcile), service camioane (service autorizat DAF, Isuzu, Tatra Phoenix, VDL Bus & Coach, service multimarcă), vânzări piese camioane (piese originale DAF şi TRP) şi vânzări anvelope camioane şi producţie anvelope reşapate Bandag. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments