web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Universitatea de Vest din Timişoara investeşte 29 mil. euro pentru construirea unui cămin studenţesc cu peste 900 de locuri de cazare

Universitatea de Vest din Timişoara investeşte 29 mil. euro pentru construirea unui cămin studenţesc cu peste 900 de locuri de cazare

Compania Naţională de Investiţii (CNI) alocă 138 milioane lei (29 mil. euro) pentru construirea unui cămin studenţesc cu 902 locuri de cazare în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), proiectul urmând să extindă cu o treime capacitatea de cazare din cadrul complexului.

”Doar prin proiecte majore, de acest gen, se poate implementa o strategie coerentă de creştere a centrului universitar timişorean”, transmite Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Concret, noul cămin va avea 902 locuri în camere de 2 persoane, 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete. Fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie, aer condiţionat, frigider, televizor şi mobilier adecvat. Noua infrastructură de cazare pentru studenţi va avea regim de înălţime de şapte nivele şi o suprafaţă construită de 4.128 metri pătraţi. Clădirea propusă va fi formată din cinci tronsoane, corpurile principale T1, T3 si T5 orientate longitudinal (NV-SE), şi două corpuri de legătură transversale (T2 si T4), pe direcţia V-E, construcţia având un termen de realizare de doi ani.

”Pe parcursul acestui an au fost obţinute toate documentele solicitate de CNI pentru avizarea acestui obiectiv de investiţii, iar Studiul de Fezabilitate a fost finalizat încă din 2019. UVT a susţinut realizarea documentaţiilor necesare pentru avizarea proiectului din partea Companiei Naţionale de Investiţii şi a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. După adoptarea Hotărârii de Guvern, urmează elaborarea documentaţiei în vederea licitaţiei de proiectare cu execuţie a investiţiei”, transmit reprezentanţii  UVT.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW