Elmas din Braşov, companie producătoare de echipamente de ridicat, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 152,5 mil. lei (aproximativ 32 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior şi un profit net de 1,1 mil. lei, cu 366 de angajaţi.
”Se vorbeşte tot mai mult de reindustrializarea României dar ne lipseşte piaţa pentru produsele industriale româneşti, iar pătrunderea cu produsele noastre în pieţele externe este foarte grea, o ştim din proprie experienţă. Fără desfacere nu există industrie. Un producător din România are foarte multe norme şi cerinţe de respectat, cele generale pentru a deveni producător şi pe urmă cele specifice produselor, foarte restrictive şi costisitoare. Odată produsul realizat, el se confruntă în piaţă cu altele importate din afara Comunităţii Europene şi foarte ieftine şi care de foarte multe ori nu respectă cerinţele impuse produselor noastre”, a explicat Geza Marton, fondatorul şi administratorul companiei Elmas.
În al doilea semestru 2020, compania are în plan să investească într-un proiect pilot pentru un sistem automat de parcare, care va stoca până la 25 de autoturisme. Comparativ cu aceeaşi perioadă (ianuarie-mai) din 2019, Elmas a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 5%. Numele Elmas a fost creat în anul 1990 odată cu înfiinţarea Întreprinderii Private Mici – Elmas – este un acronim din denumirea meseriile asociaţilor companiei, EL-ectro ME-canici As-censoare.
În prezent Elmas are 9 puncte de lucru în Capitală şi în ţară şi deţine companii sub acelaşi nume în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria şi Israel, ţară în care exportă mai ales ascensoare de tonaj mare. Din prestatori de servicii de mentenanţă compania s-a transformat în constructori de echipamente sofisticate de ridicat cu brandul ELMAS-BRAŞOV made în România