web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Germanii de la Schaeffler au ajuns la afaceri de 540 mil. euro cu centrul de producţie şi testare de la Braşov

Germanii de la Schaeffler au ajuns la afaceri de 540 mil. euro cu centrul de producţie şi testare de la Braşov

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 14,4 mld. euro şi aproximativ 88.000 de angajaţi în întreaga lume, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 2,55 mld. lei (aproximativ 540 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a înregistrat anul trecut o pier­dere de peste 28 mil. lei (5,9 mil. euro), de la un câştig net de aproximativ 53 mil. lei (11,4 mil. euro) obţinut în 2018, conform datelor publice. Schaeffler România a avut anul trecut un număr mediu de 4.707 angajaţi, cu 73 de persoane mai mult faţă de anul precedent.

Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secundă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

La începutul acestui an, compania a introdus un program de extindere a capacităţilor de producţie şi logistice, cu accent pe creşterea productivităţii şi eficientizarea costurilor, atât în sectorul automotive, cât şi în cel industrial. Compania a inaugurat în 2019 un nou centru de testare la Braşov, finalizat în mai puţin de un an de la demararea proiectului. A doua clădire de R&D din cadrul cam­pusului Schaeffler România are o suprafaţă de 8.000 mp şi dispune de 10 celule de testare care asigură toată infrastructura necesară des­făşurării activităţii, precum şi de aproximativ 25 de standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Activi­tatea de analize tehnice se desfăşoară în laboratoare performante de măsurători geometrice sau analize de material. De asemenea, centrul este conceput pentru a opera independent şi a-şi asigura singur toate activităţile conexe, cum ar fi men­te­nanţa şi serviciile logistice.

Lucrările de construcţie a noului centrului de testare Schaeffler de la Braşov au început în luna ianuarie 2019, iar construcţia a fost finalizată în luna octombrie. Decizia alegerii locaţiei centrului de testare la Braşov s-a bazat pe rezultatele demonstrate şi know-how-ul dovedit de-a lungul celor 15 ani de activitate, atât în R&D, cât şi în producţie, Schaeffler România fiind una dintre cele mai mari locaţii dintre cele 170 de locaţii ale grupului german din întreaga lume. Centrul de testare este a doua clădire dedicată acestei activităţi în campusul Schaeffler de la Braşov, alături de centrul de inginerie inaugurat în 2012.

În perioada stării de urgenţă Schaeffler a ajustat producţia din segmentele automotive la fabrica din Braşov. Compania a fost înfiinţată în anul 2002 la Braşov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 în Schaeffler România), începându-şi activitatea într-o hală închiriată din fosta uzină Tractorul, cu aproximativ 100 de angajaţi. Dezvoltarea Schaeffler România s-a făcut etapizat, începând cu anul 2004, când com­pania a pus piatra de temelie în noua locaţie din localitatea Cristian şi a demarat fabricaţia în prima hală de producţie. Proiectul iniţial prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie şi cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. În prezent, după o investiţie de peste 600 milioane euro, compania ocupă o suprafaţă construită pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi, desfăşurându-şi activitatea în 6 hale de producţie.

Cu 87.700 de angajaţi în întreaga lume, grupul Schaeffler a general în 2019 vânzări de aproximativ 14,4 mld. euro. Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 170 de locaţii, din 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW