web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de mobilă Sortilemn Gherla stă la afaceri de 35 mil. euro

Fabrica de mobilă Sortilemn Gherla stă la afaceri de 35 mil. euro

Compania Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 164 mil. lei (34,6 mil. euro), în scădere cu 1,6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de peste 166,7 mil. lei (35,8 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a obţinut anul trecut un profit net 809.167 lei (170.710 de euro), în creştere cu 74,6% faţă de anul precedent, având un număr mediu de 690 de angajaţi, conform datelor publice.

Sortilemn este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de mobilier din elemente mulate din placaj, combinate cu elemente masive, metal, textil şi plastic din România. La fabrica din Gherla, judeţul Cluj, se produc fotolii, scaune de birou, scaune de bucătarie, dar şi mobilier pentru copii. Sortilemn este unul dintre furnizorii locali importanţi ai IKEA, de la care retailerului suedez cumpără atât mobilă, cât şi decoraţiuni. Clienţii Sortilemn sunr din diverse ţări din Uniunea Europeană, dar şi din Canada, Japonia şi Asia de Sud-Est, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Compania a decis în perioada stării de urgenţă suspendarea timp de o săptămână a activităţii fabricii de mobilă din Gherla. Sortilemn este una dintre cele mai vechi fabrici de mobilă de pe piaţa locală, bazele sale fiind puse în 1961, la acea vreme sub denumirea de Combinatul de Prelucrare a Lemnului (CPL). În 1999 fabrica a fost privatizată, iar de la acel moment investiţiile derulate s-au ridicat la 20 mil. euro. La momentul privatizării, cifra de afaceri a fost de 4 milioane de euro, ajungându-se anul trecut la 36 de milioane de euro. Acţionarul majoritar al companiei este omul de afaceri austriac Michael Brandhuber. Sortilemn se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Italsofa, Taparo, Plimob, Ecolor sau GP Sofa.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW