web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > Criza economică a ocolit companiile active în sectorul energetic: Afacerile producătorului de cabluri şi echipamente electrice PGA Electric din Baia Mare au crescut cu 8% în S1/2020

Criza economică a ocolit companiile active în sectorul energetic: Afacerile producătorului de cabluri şi echipamente electrice PGA Electric din Baia Mare au crescut cu 8% în S1/2020

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, a avut în primul semestru din acest an o creştere de 8% a cifrei de afaceri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi mizează pe un avans de peste 10% al afacerilor pentru anul în curs, potrivit Ziarului Financiar.

Compania a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 72,5 mil. lei (15,3 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior. PGA Electric deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate sectorului energetic şi o fabrică de echipamente electrice de distribuţie şi contorizare.

”Revenirea economică post pandemie va diferi mult de la o industrie la alta. Infrastructura energetică va fi unul din câştigătorii crizei datorită investiţiilor masive preconizate în statele Uniunii Europene, trend la care şi România se va alinia’”, a declarat Bogdan Bumbuk, directorul general al companiei PGA Electric, citat de ZF.

Compania din Baia Mare se ocupă cu producţia de materiale pentru reţele şi branşamente electrice ( cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice), având contracte de livrare directă cu ENEL, E-ON şi Electrica, însă principalii clienţi ai PGA Electric sunt firmele care execută lucrări de construcţii linii electrice şi branşamente electrice. Compania comercializează toată gama de materiale electrice pentru uz industrial şi casnic, cabluri şi conductori, jgheaburi metalice şi PVC pentru trasee de cabluri, corpuri de iluminat industriale, decorative, echipamente de distribuţie de joasă şi medie tensiune, manşoane şi terminale etc.

”N-am avut nicio sincopă în aprovizionarea cu materii prime necesare producţiei, în condiţiile în care furnizorii noştri principali – ALRO Slatina şi Borealis Austria – au lucrat la foc continuu.Chiar şi furnizorul nostru din Italia de materia primă PAFS, din care fabricăm panourile electrice, a fost beneficiarul unui certificat special care i-a permis să-şi continue activitatea neîntrerupt, în timp ce majoritatea afacerilor erau închise. Sunt premise certe ca şi anul acesta să ne păstrăm ritmul anual de creştere de peste 10%”, a mai spus antreprenorul băimărean.

Compania a investit anul trecut aproximativ 3,5 mil. euro în linii de fabricaţie a cablurilor electrice, din care aproximativ 1 mil. euro au provenit din fonduri europene. În primul trimestru a acestui an, PGA Electric a investit aproximativ 1 mil. euro într-o nouă locaţie, în vederea extinderii activităţii logistice la o capacitate de 2.000 de tamburi. Compania a ajuns în luna martie la 240 de angajaţi, după ce în 2019 au fost recrutaţi 25 de oameni.

PGA Electric a fost înfiinţată în anul 2000 de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, având ca principal domeniu de activitate fabricarea altor fire şi cabluri electrice. Afacerea a fost demarată de antrepronorul băimărean din economiile adunate din salariul de agent de vânzări. Bumbuk a ajuns anul trecut în finala competiţiei EY Entrepreneur Of The Year, a cărei ceremonie de premiere a avut loc la finalul lunii februarie 2019.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW