18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAustriecii de la Hirsch Porozell, cu fabrici la Timişoara, Bucu­reşti, Sfântu Gheorghe...

Austriecii de la Hirsch Porozell, cu fabrici la Timişoara, Bucu­reşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj, au vândut anul trecut polistiren de 29 mil. euro

Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei austriece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 137 mil. lei (29 mil. euro), în creştere cu 16% comparativ cu anul precedent. Pentru 2020, compania a bugetat să ducă businessul la 141 de milioane de lei. Circa 7 milioane de lei sunt venituri realizate anual din vânzările la export, către ţări ca Ungaria şi Austria.

Compania produce polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Timişoara, Bucu­reşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj. Fabrica din Timişoara a fost cumpărată de la Energoterm după ce compania a intrat în faliment, cea din Cluj a fost construită chiar de austrieci, iar cele din Sfântu Gheorghe şi Bucureşti au fost cumpărate de la producătorul român de hidroizolaţii şi termo­izolaţii Arcon.

Hirsch Porozell este prezentă în România din anul 2006, când a construit fabrica de polistiren expandat din judeţul Cluj, cu o capacitate de producţie între 250.000 şi 300.000 de metri cubi pe an. Compania a avut o fabrică de polistiren şi în Oradea, însă aceasta a fost vândută. În prezent, cele patru fabrici pe care le are Hirsch Porozell au o capacitate de un milion de metri cubi de polistiren expandat pentru faţade.

Polistirenul pe care îl produc austriecii de la Hirsch Porozell în România este folosit parţial pentru ambalaje şi parţial pentru construcţii, la lucrările de izolaţii termice. Astfel, principalii clienţi ai Hirsch Porozell sunt depozitele de materiale de construcţii şi reţelele de magazine de tip DIY (do it yourself – engl.), pentru divizia de construcţii. Lor li se adaugă şi companii producătoare de electrocasnice, precum grupul italian de electrocasnice De’Longhi, care produce la Cluj espre­ssoare pentru cafea.

Hirsch Porozell face parte din grupul austriac Hirsch Servo, cu activitate în mai multe ţări, printre care Austria, Germania, Ungaria, Ucraina, Polonia. În total, austriecii deţin 20 de fabrici şi un centru de cercetare şi fabricaţie a utilajelor cu care se produce polistirenul.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments