19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURICele mai noi ansambluri rezidențiale dezvoltate de STUDIUM GREEN sunt precertificate GREEN...

Cele mai noi ansambluri rezidențiale dezvoltate de STUDIUM GREEN sunt precertificate GREEN HOMES de către Romania Green Building Council (P)

Dezvoltatorul imobiliar STUDIUM GREEN, din Cluj Napoca, obține certificarea interimară pentru două noi ansambluri rezidențiale – WINGS și SEASONS și un total de 381 de apartamente.

”Am demonstrat de-a lungul celor 8 ani, de la prima clădire certificată verde pe care am construit-o în România, că se poate construi mai bine, mai calitativ, cu impact mai mic de mediu și costuri mai mici pentru clientul nostru final pe termen lung. A construi <verde> ar trebui să devină normalitate”, a declarat Dorin Bob, CEO Studium Green.

Studii internaționale arată că clădirile certificate ”verzi” își păstrează valoarea în situații de criză și pot crește în valoare cu până la 9%12 comparativ cu clădirile standard.

Proiectele WINGS și SEASONS vizează o abordare holistică și implementarea de măsuri și soluții precum sisteme colectare separată la sursă inovatoare inclusiv pentru biodeșeuri, materiale sustenabile premium cu carbon încorporat redus și non-toxice, grădini urbane organizate după principii de permacultură, stații de încărcare mașini electrice, peste 2000 mp de terase înierbate per proiect, eficiența energetică superioară, unități sanitare cu debit redus de apă, iluminat LED inteligent, opțiune pentru monitorizare SMART a consumurilor în locuințe, design bioclimatic și biofilic – amenajarea spațiilor comune cu elemente naturale variate, 371 de spații pentru parcarea bicicletelor.

Sistemul de certificare GREEN Homes este recunoscut internațional și se află în proces de implementare în alte 12 țări, prin programul „SMARTER Finance for Families”. Locuințele certificate sau în curs de certificare în cadrul programului depășesc 1 miliard de euro din valoarea întregului proiect.

Green Homes încurajează construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru ocupanți. „Green Homes” a fost creat pentru a combate provocările de ordin social, economic și de mediu, cu care România se confruntă, precum defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor generate atât în etapa de șantier, cât și a operării clădirilor.

Cerințele stabilite de programul de certificare GREEN HOMES vizează așadar, toate etapele, de la concept, la execuție, la perioada ulterioară predării locuinței către utilizatorul final. Este încurajat întocmirea unui plan de gestionare a deșeurilor de construcții, astfel încât să fie atinsă ținta stabilită la nivel european privind reciclarea a cel puțin 70% din materiale provenite din construcții și de se evita depozitarea acestora la gropile de gunoi și aplicarea unor măsuri de reducere a poluării pe șantiere.

Despre STUDIUM GREEN

Studium Green este liderul pieței imobiliare din Transilvania și primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi. În prezent, peste 70 % din portofoliul Studium Green au fost certificate sau se află în curs de certificare.

Studium Green și-a asumat încă din 2012 angajamentul de a  construi responsabil, în conformitate cu cele mai înalte standarde și cerințe Green Homes, dezvoltate de România Green Building Council. În cei 16 ani de experiență, Studium Green a dezvoltat un portofoliu de peste 1.600 apartamente, 9.400 mp terase verzi și 7.500 mp spații comerciale și birouri.

Scopul GREEN Homes este sprijinirea creării de locuinţe verzi printr-un program de certificare credibil, eficient din punct de vedere al costului. Acesta reprezintă o oportunitate pentru investitori și dezvoltatori de a-și diferenţia proiectele prin calitatea și performanţa de mediu a acestora, aducând în același timp beneficii financiare și de grijă față de mediu pentru clienţi.

Despre RoGBC

România Green Building Council (RoGBC) este o asociație non-profit, apolitică, formată din organizații active în întreaga țară. Este cea mai importantă organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică în proiectarea, construcția, exploatarea și deconstrucția clădirilor din România. Organizația susține îmbunătățirea legislației în domeniul construcțiilor ecologice, oferă educație pentru profesioniști,  organizează o selecție extinsă de evenimente de sensibilizare pentru publicul larg pe tema clădirilor sustenabile.

RoGBC administrează certificarea „Green Homes” pentru proiecte rezidențiale. Peste 10 000 de unități locative au fost certificate sau sunt în curs de certificare în cadrul acestui program în întreaga țara. RoGBC a primit o subvenție de cercetare din cadrul programului DG Energy Horizon 2020 al Comisiei Europene pentru extinderea acestuia în alte 11 țări din Europa. Această inițiativă „SMARTER Finance for Families” include 17 organizații internaționale și experți. Mai multe informații pot fi găsite pe www.RoGBC.org și www.c2e2.unepdtu.org/smarter/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments