web analytics
Sunteți aici

Germanii de la Optibel au făcut afaceri de 43 mil. euro cu fabrica de curele pentru autovehicule din Tăuţii-Măgherăuş, Maramureş

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 203,6 mil. lei (43 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 4,5 mil. lei (960.000 de euro), în scădere cu 33% faţă de anul pre­cedent, când Optibelt Power Trans­mission a obţinut un câş­tig net de peste 6,8 mil. lei (circa 1,4 mil. euro), con­form datelor publice. Nu­mărul mediu de anga­jaţi ai com­paniei a ajuns în 2019 la 455.

Compania a intrat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de 10 ani prin des­chi­derea unei fabrici de curele pentru auto­vehicule şi pentru aparate electrocasnice în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, în apro­pie­rea muni­cipiului Baia Mare, printr-o investiţie iniţială de 5-6 mil. euro, care ulterior a crescut la 10 mil. euro, potrivit informaţiilor de la acea vreme.

Grupul Arntz Optibelt este unul dintre producătorii importanţi de curele de transmisie, care dezvoltă soluţii de acţionare pentru utilizare în inginerie mecanică, industria auto, sectorul maşinilor agricole, industria electrocasnică şi industria medicală. Grupul german deţine opt locaţii de producţie şi centre proprii de logistică şi vânzări în Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Australia.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW