web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Furnizorul de inputuri pentru agricultură Agrotex Satu Mare a ajuns la afaceri de peste 100 mil. euro

Furnizorul de inputuri pentru agricultură Agrotex Satu Mare a ajuns la afaceri de peste 100 mil. euro

Furnizorul de inputuri pentru agricultură Agrotex din Carei, judeţul Satu Mare, deţinut de Adrian Mircea Lăţa în ascoiere cu Florentina Lăţa şi Mirela Dana Savinescu, a realizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 485 mil. lei (102,3 mil. euro), în creştere cu 27% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de peste 27 mil. lei (5,7 mil. euro), mai mult cu aproximativ 7% faţă de anul precedent, realizat cu un număr mediu de 109 angajaţi, conform datelor publice. Agrotex este membră a unui grup de firme din care mai fac parte Vestagrar, Nord Grain şi Agricola Tiream, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Agrotex se ocupă de comerţul cu in­pu­turi pentru agricultură: seminţe de grâu, porumb, floarea-soarelui, soia, ra­piţă, regulatori de creştere şi fertilizanţi fo­liari, tratamente sămânţă, adjuvanţi, pes­ticide şi insecticide de uz veterinar şi do­meniu public. Portofoliul companiei in­clude produse de la Azomures, Pioneer, DuPont, Monsanto, Bayer, Syngenta, BASF, Caussade, KWS, Adama, Timac Agro, Holland Farming, Limagrain, Nufarm sau Euralis.

Prin creşterea activităţii sale, Agrotex a realizat investiţii de peste 5 mil. euro, exclusiv din fonduri proprii, în achiziţia de maşini şi utilaje agricole, mijloace de transport de mare tonaj, construirea de spaţii de depozitare, precum şi modernizarea celor existente. Compania deţine trei baze de depozitare a cerealelor, seminţelor, pesticidelor şi îngrăşămintelor chimice, cu o capacitate totală de stocare de 55.000 de tone cereale. Bazele Agrotex sunt amplasate la Carei (capacitate de 20.000 tone) şi două la Valea lui Mihai (capacităţi de 15.000, respectiv 20.000 de tone), conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Cerealele sunt cantărite, testate în laborator şi în funcţie de rezultatul analizelor, stocate în halele de depozitare. Cerealele recoltate direct din câmp sunt descărcate în groapa de preluare, iar de aici, cele care prezintă impurităţi sunt direcţionate spre sistemul de curăţare, respectiv spre uscător dacă prezintă umiditate ridicată. În prezent, compania lucrează 3.200 de hectare de teren, împărţite între trei ferme.

Pentru livrarea inputurilor şi a cerealelor către clienţi, Agrotex are de o flotă de 8 autocamioane de 40 de tone pentru transport cereale şi marfă, care transportă în medie între 300-500 tone pe zi. De asemenea, compania deţine şi două puncte de acces feroviar. Agrotex a fost înfiinţată în anul 1992, cu principal domeniu de activitate comerţ cu ridicata al produselor chimice. Compania este deţinută de Adrian Mircea Lăţa, Florentina Lăţa şi Mirela Dana Savinescu, administratorul unic fiind Adrian Mircea Lăţa.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW